Labdarúgó NB I – A Ferencvárosnak egy félidő is elég volt a Kisvárda legyőzéséhez

Akt.:
Budapest – A listavezető Ferencváros magabiztosan, 2-0-ra legyőzte a vendég Kisvárda együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában szombaton.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

Ferencváros-Kisvárda 2-0 (2-0)

Groupama Aréna, 7543 néző, v.: Vad

gólszerzők: Frimpong (21.), Blazic (33.)
sárga lap: Gorriaran (37.), illetve Milevszkij (53.), Karaszjuk (72.), Lucas (83.), Lukjancsuk (88.)

Ferencváros:

Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Heister – Sigér, Leandro (Rodriguez, 75.) – Varga R., Gorriaran (Bőle, 84.), Petrjak – Lanzafame (Böde, 78.)

Kisvárda:

Felipe – Lukjancsuk, Beriosz, Ene Vári B. – Lucas, Mitosevic (Karaszjuk, a szünetben) – Gosztonyi, Milevszkij, De Oliveira (Ilic, 76.) – Negrut (Horváth Z., 74.)

Az első félidőben óriási mezőnyfölényben játszott a Ferencváros, sorra alakította ki a helyzeteit, és a szünetre kétgólos előnyt szerzett: Abraham Frimpong a 21., míg Miha Blazic a 33. percben egy-egy szöglet után kialakult helyzetet értékesített. A kisvárdai csapat teljesen beszorult, játékosai sokat hibáztak, támadásait pedig legkésőbb a félpálya környékén megszűrték a házigazdák.

A szünet után a Ferencváros kevesebb energiát mozgósított, így a visszafogott tempó miatt a vendégek kijöttek a szorításból. Helyzet azonban – egy lehetőséget leszámítva, amikor a bizonytalankodó Dibusz Dénest Frimpong segítette ki – továbbra is csak a hazaiak előtt adódott, de az eredmény a lefújásig már nem változott.

A ferencvárosi együttes pályaválasztóként immár 28 mérkőzés óta nem kapott ki a bajnokságban. A Kisvárda rossz sorozata az Üllői úton sem szakadt meg: az újonc hét forduló óta képtelen nyerni, és ez idő alatt mindössze egy pontot szerzett.

– MTI –
hirdetés