Labdarúgó NB I – A hajrában fordított az Újpest Békéscsabán

Békéscsaba – Az Újpest hátrányról fordítva 3-1-es győzelmet aratott az újoncként sereghajtó Békéscsaba otthonában szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában.

A fővárosi együttes idegenben négy nyeretlenül megvívott mérkőzés után tudott ismét győzni.

OTP Bank Liga, 14. forduló:
Békéscsaba 1912 Előre-Újpest FC 1-3 (1-0)

Békéscsaba, 1500 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Birtalan (5.), illetve Diagne (78.), Perovic (86.), Balogh B. (91.)
sárga lap: Bényei (40.), Punosevac (68.), illetve Diagne (41.), Nagy G. (68.)

Békéscsaba 1912 Előre:

Mursits – Bényei, Balog Zs., Piermayr, Guaru – Calvente Criado (Juhász Gy., 70.), Bagi, Spitzmüller, Borbély – Birtalan (Damjanovic, 90.), Punosevac (Kertész, 82.)

Újpest FC:

Balajcza – Litauszki, Heris, Kálnoki Kis, Forró – Nagy G. (Sallói, 72.), Sankovic, Bardhi, Balogh B. – Andric (Perovic, 60.), Diagne (Mohl, 90.)

A gyors hazai vezető gól után fölényben játszott az Újpest, voltak helyzetei is, a Békéscsaba pedig elsősorban kontratámadásokra rendezkedett be. Egy ilyen után, a félidő derekán szabadrúgást végezhetett el a házigazda, a gólszerző Birtalan pedig ezúttal a keresztlécet találta el.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a fővárosiak támadtak, a hazaiak pedig jobbára csak védekeztek, de az Újpest erejéből sokáig csak egy kapufára futotta. A hajrához közeledve aztán sokadik helyzetüket gólra váltották a vendégek, majd néhány perc múlva dupláztak, a 91. percben pedig újra betaláltak, így végül elhozták a három pontot Békéscsabáról.

– MTI –
hirdetés