Aranyosapáti

2020.05.03. 09:00

Szabolcs-Szatmár-Beregbe is eljutott a kedves kezdeményezés

„Itt is lakik egy anyuka” – ezt üzenik az ablakokból a kedves, ünnepi papírvirágok.

Forrás: Pixabay

A koronavírus-járvány miatt most digitális tanrendben tanulnak a diákok, az iskolák mindenhol üresek. Azonban amellett, hogy a tanórák virtuálissá váltak, az intézményeknek arra is kreatív megoldásokat kell találniuk, hogy az iskolai élet meghatározó eseményei se maradjanak el teljesen. Ehhez néha egy nagyon ­egyszerű, bárki számára könnyen kivitelezhető ötlet is elég.

Egy lucfalvi iskola dolgozói álltak elő először azzal a javaslattal, hogy ha már az osztálytermi tanítás híján nincs lehetőség az intézmény falai között, hagyományosan köszönteni az édesanyákat, akkor valamilyen más módszert kell kitalálni a gyerekeknek a közös ünnepségre. Az ötlet nyomán az aranyosapáti iskolában is különleges anyák napi meglepetésre buzdítják a diákokat, melyet akár a technikaóra keretein belül is teljesíthetnek.

„Itt is lakik egy anyuka”

– Ilyenkor az iskolában kis meglepetéseket készítünk, de most mindenki otthon van. Intézményünk dolgozói azzal az ötlettel álltak elő, hogy indítsunk egy mozgalmat, aminek azt a címet adjuk, hogy „Itt is lakik egy anyuka” – idézi a haromhatar.hu az aranyosapáti iskola igazgatója, Benkő Zsigmondné felhívását, melyet közösségi oldalán tett közzé.

– Ezt úgy tudnánk legkönnyebben megmutatni, hogy egy gyönyörű szép tulipánt kivágunk, és kitesszük egy olyan ablakba, amit az útról is jól lehet látni. Ha valaki megkérdezi, mondjátok azt, hogy azért van ott, mert „Itt is lakik egy anyuka!” Ha nagymama is veletek lakik, kettőt is tehettek ki, hiszen ő is anyuka. Nagy öröm lenne mindannyiunk számára, ha elterjedne ez a mozgalom.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában