Sport

2017.09.14. 15:39

Troy visszatért a Tigrisekhez

Nyíregyháza - Játékosként és edzőként is nagy erősítést jelent az amerikai focistáinknak.

Nyíregyháza - Játékosként és edzőként is nagy erősítést jelent az amerikai focistáinknak.

Az amerikai foci hazai kedvelői számára örömteli, hogy az NFL-ben beindult a nagyüzem, a múlt hétvégén elkezdődött a szezon. Itthon elstartolt az U19-es bajnokság, amelyben a Nyíregyháza Tigers is érdekelt.

A nyíregyházi fiatalok hazai pályán nagy küzdelemben 20–13-ra nyertek a Wanderers ellen. Ez jó hír, ám az igazi nagy durranást nem ez jelenti.

Most volt rá lehetőség

Három esztendeje a csapat egyik erőssége volt Troy Rice, aki azt követően a miskolci Acélosoknál húzott le három esztendőt. Miként azt Szépe Józseftől, a Tigers csapatvezetőjétől megtudtuk, a játékos már korábban is jelezte a visszatérési szándékát első magyarországi egyesületéhez, erre azonban csak most adódott reális lehetőség. Az idei HFL-szezon végeztével visszatért Nyíregyházára, és itt kezdi meg a felkészülést a jövő évi kiemelt bajnokságra.

– Jelentős fegyvertény a jövőre nézve, hogy egy ilyen kaliberű játékos döntött úgy, hogy visszatér hozzánk. Külön öröm számunkra, hogy – támogatóinknak hála – képesek vagyunk megteremteni a feltételeit egy ilyen együttműködés létrejöttének.

– Troy jövő decemberig kötelezte el magát edzőként és játékosként a Tigers csapata mellett, reméljük, hogy ismét sikeres lesz a közös munkánk.

A játékos döntésének hátterében közrejátszott, hogy valószínűleg a 2018-as szezon lesz az utolsó, amit Európában tölt, és szeretné annál az egyesületnél szögre akasztani a sisakot, ahol annak idején kezdte európai pályafutását.

Fontos az utánpótlás

– A legfontosabb szempont a jövőnk építése, azaz az utánpótlásprogram. Azonban ennek elengedhetetlen feltétele, hogy a következő generáció a legjobban képzett játékosoktól és edzőktől tanulhasson. Troy személyében az egyesület nemcsak egy klasszis játékost, hanem egy kiváló szakembert, edzőt is igazolt, aki az edzői munkából is aktívan kiveszi majd a részét.

– Bizakodva tekintünk az előttünk álló hetekre, további igazolások és erősítések várhatóak, hiszen célunk, hogy Nyíregyházán egy stabil egyesületet építsünk az U15-től a kiemelt ligáig (HFL) – így Szépe József.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!