NB I

2019.08.02. 08:18

Varázsdoboza nincs, a munkában bízik

A kisvárdai szurkolók az új játékosokat és a vezetőedzőt is megismerhették.

A csapat új játékosait is bemutatták az ankéton | Fotó: kisvardafc.hu

 

Az NB I.-es Kisvárda Master Good csütörtök délután megtartotta szezon­indító szurkolói ankétját. Az összejövetel természetesen jó hangulatban telt, hiszen a mögöttünk hagyott, történelmi élvonalbeli szezon után újra a legmagasabb osztály mérkőzéseit élvezhetik a szurkolók. Hozzájuk külön is szólt Révész Attila, megköszönve az előző szezonban mutatott fantasztikus biztatásukat.

Szükség lesz a drukkerekre

A klubvezető értékelte az elmúlt évet, beszélt buktatókról, nehézségekről és az ezen felülemelkedő kitartásról. Nehézségeket a szombaton induló szezon is tartogat – financiálisan mindenképpen, hiszen a központi hozzájárulást 120 millió forinttal nyirbálta meg az MLSZ, ezt a mínuszt jó szerepléssel, netán szponzori pénzekkel lehet kompenzálni.

És itt megint a szurkolókhoz fordult Révész Attila, hiszen a költségvetésnek jelentős százalékát teszi ki a jegybevétel, ezért is remélik a klubnál, hogy a költségvetési oldalon is megmutatkozik majd a szurkolói aktivitás.

A csapat új játékosait is bemutatták az ankéton | Fotó: kisvardafc.hu

Nem maradhatott el az új játékosok bemutatása. A szurkolókhoz videóval, a játékosok által szerzett gólokkal, gólpasszokkal vagy éppen a zalaegerszegi kölcsönből visszatért kapus, Zöldesi Illés esetében kivédett tizenegyesekkel és ziccerekkel hozták közelebb az új szerzeményeket.

A csapatkapitánynak, Lucasnak nem csak annyi szerepe volt, hogy a mezeket átadja, hanem szólt is az új társakhoz: Zöldesihez már ismerősként; Baranyai Ádámtól a pályán és öltözőn belüli bátorságot kért; Rubus Tamástól azt, hogy a tőle megismert rutint és higgadtságot állítsa a csapat szolgálatába; Claudiu Bumbának a minél előbbi beilleszkedést kívánta a „cséká”; Tischler Patriknak pedig azt, hogy olyan gólokat szerezzen, mint amilyeneket Puskás Akadémia-játékosként lőtt a Kisvárda ellen.

– Köszönöm szépen a Kisvárdának, azon belül is Révész Attilának, hogy megadta számomra a lehetőséget – mutatkozott be az új vezetőedző, Miriuta László.

A bennmaradás az alap

– Azt meg tudom ígérni, hogy mindig őszinte leszek a csapattal, de veletek, szurkolókkal is – tette hozzá. – Azt viszont nem tudom megígérni, hogy mindig nyerni fogunk, azt annál inkább, hogy futni, harcolni fogunk és talán olykor jól futballozni is.

Hogy ez mire lesz elég, majd meglátjuk. A legutóbbi bajnokságot a kilencedik helyen zárta a csapat, a nyolcadik már előrelépést jelentene, de az az alap, hogy maradjunk benn. Nyilván jó lett volna több edzőmeccset nyerni, de a pontokat szombattól osztják.

Ha nyerünk, akkor jó edző Miriuta László, ha nem, akkor rossz, de mondhatnám csúnyábban is… Nem vagyok David Copperfield, nincs varázsdobozom sem, csak az elvégzett munkában bízhatunk.

A várdaiak az első bajnoki mérkőzésen szombaton 19.30-tól a Paksot fogadják.

KM


Kisvárdai érkezők

Baranyai Ádám (Csákvár), Claudiu Vasile Bumba (román, Adanaspor), Rubus Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Tischler Patrik (Újpest FC, legutóbb kölcsönben Bp. Honvéd). Kölcsönből visszatérő: Zöldesi Illés (ZTE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában