Helyi közélet

2013.07.26. 08:41

Szénhidrogén gáz szivárgott

Szénhidrogén gázszivárgás, súlyos baleset, avar-, széna-, és szalmabálatüzek: Mozgalmas napja volt tegnap a megyei katasztrófavédelemnek.

Szénhidrogén gázszivárgás, súlyos baleset, avar-, széna-, és szalmabálatüzek: Mozgalmas napja volt tegnap a megyei katasztrófavédelemnek. Délután fél öt előtt pár perccel a 4-es számú főúton Fényeslitkénél bútorlapot szállító kamion személygépkocsival ütközött. A kamion sofőrje nem sérült, de a személygépkocsiban utazó 4 fő közül 1 ember súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, akit mentőhelikopter szállított kórházba. A rendőrségi helyszínelés ideje alatt az érintett útszakaszról elterelték a forgalmat, rendőri irányítás mellett - tájékoztatta portálunkat Takács Judit tű. hadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Este háromnegyed kilenckor Eperjeske rendező pályaudvar egyik vágányán vasúti szerelvény tartálykocsijából szénhidrogén gáz szivárgott a biztonsági szelepén keresztül. A záhonyi tűzoltók, a nyíregyházi por gépjármű, valamint a megyei Katasztrófavédelmi Mobil Labor avatkozott be a helyszínen, ahol a szivárgó tartályt a szerelvényről leválasztották, visszahűtését elvégezték. A tartályt átszállították egy közeli átfejtő telephelyre, ahol az átfejtés következtében a szivárgást hajnalban (5:40-kor) megszüntették. A megyei Katasztrófavédelmi Mobil Labor gázkoncentráció méréseket végzett, de a levegőbe nem került káros mennyiség a szivárgó gázból.

Mérken egy üres, közel 100 négyzetméteres, elhagyatott hodály gyulladt ki. Nyírmihálydiban és Magyon avar, Gávavencsellőn lekaszált széna égett. Tiszabercelen 2 szalmabála égett, egymástól függetlenül. Bűncselekmény gyanúja miatt tűzeseti helyszíni szemlét folytatott a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat.

Kéken egy Oktatási intézmény tűzjelzője jelzett be. A helyszínen a tűzoltók átvizsgálták az épületet, de tüzet, tűzre utaló nyomot nem találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában