Magyarország

2010.11.19. 17:40

A belügyminiszter is tudta, hogy lehallgatják

<p>Pintér Sándor tudott arról, hogy lehallgatják őt és családját, de nem zavarta - ezt maga a tárcavezető mondta egy pénteki sajtótájékoztatón.</p>

Úgy fogalmazott: az elmúlt esztendő végétől az idei első negyedévig tartott ez, de azt gondolja, hogy ő és családja is olyan, hogy nyugodtan lehallgathatják, követhetik, figyelhetik, ez nem okoz semmilyen problémát, nyitott életet él. Mint mondta, annyit kér, hogy ezt a törvények betartásával csinálják, más esetben viszont a "jog keze utoléri" az érintettet.

A belügyminiszter annak kapcsán beszélt erről, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos szerdán azt mondta: a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány a titkosszolgálatokat az akkori ellenzék megfigyelésére használta fel, az MSZP egy árnyék-titkosszolgálatot működtetett.

Pintér Sándor arról is beszélt: érdemes foglalkozni a házi őrizet, illetve az elektronikus nyomkövető kérdésével, de csak akkor tudja elfogadni, ha jogszabályi változások is kísérik. Példaként említette, hogy azt várja: minősítsék azt is fogolyszökésnek, ha valaki elhagyja a házi őrizetet és ezzel megszegi a bíróság döntését.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!