Rangos elismerést kapott a hajdúböszörményi birkózás

<p>Birkózás - A birkózás városának választották Hajdúböszörményt. A hajdúböszörményi birkózósport régi hagyományokkal, eredményekkel büszkélkedhetett a korábbi években, néhány évvel ezelőtt azonban anyagi és egyéb problémák miatt megszűnt a sportág városban.</p>

2004 októberében aztán a sportág huszonhat elkötelezett híve megalakította a Kincses Sándor Birkózó és Szabadidő Sportegyesületet, felvéve a már elhunyt, nagy tiszteletnek örvendő régi tréner nevét.

Hajdúböszörmény azóta minden évben lehetőséget kínál a kis egyesületek számára különböző pályázatokkal, hogy segítse a birkózást. Vélhetően ennek is köszönhetően Böszörmény megkapta a „Birkózás városa" kitüntető címet, melyet nagy örömmel vett át a település két alpolgármestere, Dr Cs Varga László és Fórizs László.

A kitüntetés átvételét követően a városvezetők felvázolták az jövőbeni anyagi lehetőségeket és ígérték, hogy tőlük telhetően továbbra is segítik a birkózást. A nap során a birkózósport támogatásáért és népszerűsítéséért kitüntető oklevelet vehetett át még Szolnoki Imre edző és Kathi Sándor egyesületi elnök. HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!