Hajdú-Bihar

2014.12.19. 11:13

Jegyzet: Forintosított lelkiismeret

<em>Minden tiszteletem Bencsik Jánosé. Azé a kormánypárti országgyűlési képviselőé, aki két nap alatt háromszor mondott mást, mint amit a pártfegyelem megkövetelt volna tőle.</em> Bednárik Mónika jegyzete.

Minden tiszteletem Bencsik Jánosé. Azé a kormánypárti országgyűlési képviselőé, aki két nap alatt háromszor mondott mást, mint amit a pártfegyelem megkövetelt volna tőle. Bednárik Mónika jegyzete.

Sőt, előre jelezte frakciójának, hogy lelkiismereti okokra hivatkozva nem az igen gombot fogja megnyomni a Parlamentben a kétharmados többséget igénylő – a központi dohányellátóról és a segélyezési rendszer átalakításáról szóló – törvények módosításához. Még nem érkezett meg a hivatalos levél, de a hírek szerint 300 ezer forintra büntetik a renitens honatyát, aki a legnagyobb közösségi portálon így kommentálta a történteket, „…Gyermekeink most tanulják, hogy vannak olyan (magukat kereszténydemokratának tartó) kultúrák, ahol a lelkiismeret pénzben is mérhető. Ezzel együtt is a polgári politikai közösség tagja vagyok, s maradok is.”

Megnyugtat a tudat, s remélem, nem csak engem, hogy van olyan Jánosunk, aki nem a Bólogató, illetve a Gombnyomogató névre hallgat. A rendszerváltás óta több kiszavazás miatt megbüntetett honatya ült az Ország­gyűlésben, de sokkal többre lett volna, s lenne szüksége Magyarországnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!