Helyi közélet

2015.02.27. 07:48

Kéménytűz, baleset, gázszivargás - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. február 26-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. február 26-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből. Egy lakóház kéménye gyulladt ki, valamint a környezetében lévő padlásdeszka is izzott csütörtök reggel Paszabon, a Kossuth utcában. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el az izzó, parázsló részeket. A kémény használhatatlanná vált. A házban élő idős nő a hiba kijavításáig az önkormányzat által biztosított hősugárzóval fűti az épületet, így lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Egy lakóházzal egybeépített huszonnégy négyzetméteres, faszerkezetű melléképület égett teljes terjedelmében csütörtök délután Fehérgyarmaton, a Tömöttvár utcában. A tűz részben átterjedt a lakóház tetőszerkezetére is. Személyi sérülés nem történt. A fehérgyarmati katasztrófavédelmi őrs tűzoltói több oldalról akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Megfordulás közben elakadt és az utat teljes szélességében elzárta egy rakomány nélküli, huszonegy tonnás magyar forgalmi rendszámú nyerges vontató csütörtökön este Eperjeske és Tiszaszentmárton között, a száraz vasúti hídnál. A záhonyi hivatásos tűzoltók vontatták le az útról az elakadt járművet és szüntették meg a forgalmi akadályt.

Egy személygépkocsi kisodródott, majd egy lakóház falának és kerítésének ütközött, amelyhez egy lakossági gázvezeték volt rögzítve csütörtökön este Nagyhalász belterületén, az Arany János utcában. Az ütközés következtében a gázvezeték megnyomódott és a nyomáscsökkentőnél kis mértékben szivárgott a gáz. A gépkocsiban ketten utaztak, akik nem sérültek meg. A nyíregyházi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a járművet áramtalanították, a gázszolgáltató kiérkezéséig a helyszínt biztosították, valamint az útakadály megszüntetésén dolgoztak. A Szabolcs Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat helyszíni szemlét végzett, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában