Helyi közélet

2016.09.11. 14:02

Tizennégyen neveztek a jó pálinka hírének gyarapításáért Kisvárdán

Kisvárda – „A pálinka, mint hungarikum a nemzeti sajátosság kifejezője.”

Kisvárda – „A pálinka, mint hungarikum a nemzeti sajátosság kifejezője.”

A Szabolcsi Pálinka Lovagrend, szombaton, szeptember 10–én tartotta meg ünnepélyes ceremónia között az idei pálinka verseny eredményhirdetését, valamint új lovagokat is avatott a rend tagjai közé a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza Várszínpadán. A nedűk versenyére 14 párlatot küldtek be a nevezettek. A szervezők célja volt a házi pálinkák minőségének javítása volt a meghirdetett a versennyel. A Várszínpadon, a Szabolcsi Pálinka Lovagrend ünnepi lovaggá ütés ceremóniájának voltak részesei a megjelentek.

A Pálinka Lovagrend új tagjaivá avatták, Nagy Ferencet és Szabó Istvánt.

Az avatást követően adták át a minősített pálinkák készítőinek az elismeréseket.

A zsűri döntése alapján arany minősítésű oklevelet heten, ezüst minősítésű oklevelet hatan kaptak. Champion, azaz nagyaranyérem elismerésben részesült Vincze Ferenc Dombrád, vilmos körte pálinkája. E mellett más főzetével (négy pálinkájával) is díjazásban részesült.

A Lovagrend továbbra is feladatának tartja a főzetek jó minőségének őrzését.

A Várszínpadon zajló ceremóniák mellett íncsiklandozó illatfelhők, kulirális /étkezési különlegességek/ élvezetek részesei is lehetek a résztvevők, akik egyúttal a nyertes pálinkákat is megkóstolhatták.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában