Nagyvilág

2010.12.29. 19:31

Kórházba szállították Jaruzelskit

<p>Tüdőgyulladás miatt szerdán kórházba szállították Lengyelországban Wojciech Jaruzelski tábornokot, az ország egykori kommunista elnökét.</p>

A lengyel PAP hírügynökség szerint a 87 éves férfit az ország északkeleti részében található Olsztyn városában kezelik, amelynek közelében a volt politikusnak telke van a Mazuri-tavaknál. Jaruzelski orvosai elzárkóztak attól, hogy részleteket mondjanak a férfi állapotáról. A hírügynökségi jelentések szerint a 87 éves Jaruzelski stabil állapotban van és hamarosan elhagyhatja a kórházat.

Jaruzelski egészsége az utóbbi években romlott meg. Tavaly rákos daganatot távolítottak el az arcából, egy évvel korábban pedig szívproblémák és tüdőgyulladás miatt kellett kórházban kezelni a férfit egy ideig.

Wojciech Witold Jaruzelski 1923-ban született Kurów városában. 1985-1989 között az Államtanács elnöke, 1989-ben a Lengyel Népköztársaság elnöke, 1989-1990 között a III. Lengyel Köztársaság elnöke. Nevéhez fűződik a hadiállapot kihirdetése 1981. december 13-án.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!