HAON Sziréna

2011.08.27. 12:55

A jövőhéten enyhül a kánikula

Nézze meg portálunkon milyen idő várható az elkövetkező napokban Hajdú-Bihar megyében!

Nézze meg portálunkon milyen idő várható az elkövetkező napokban Hajdú-Bihar megyében!

Az esti óráktól kezdődően, éjszaka néhol kialakulhatnak futó záporok, illetve zivatar is lehet egy érkező hidegfront hatására. Vasárnap árnyalattal hűvösebb, néha kissé felhős idő lesz. De nagyrészt szikrázó napsütés mellett, erős lesz a Nap UV sugárzása! Eső nem esik. Gyenge délnyugati szél fúj. A jellemző hőmérséklet: reggel 17, délután 28, hétfőn reggel 16 fok köré várható.

 

A legvalószínűbb folytatás

(Részletek az EWS honlapján, www.eumet.hu)

 

A jövő hétre kellemes hőmérsékletű, változékonyabb idő ígérkezik, pénteken délután, szombaton jelentős esővel.

 

Közlekedés meteorológia

 

Száraz idáben 50 km/ó sebességnél a fékút 20-25 méter, pár csepp eső hatására viszont akár 80-100 métert is megtesz a gépkocsi a fékezéstől a megállásig.

 

Orvosmeteorológia

(dr. Czeglédi Zsófia)

 

Vasárnap ismét napsütéses idő ígérkezik, de már elviselhető tartományban tetőzik a hőmérséklet. A hidegfront negatív hatásai a nap folyamán gyorsan megszűnnek és inkább pozitív irányban hatnak szervezetünkre a légköri változások. A levegő felfrissül, pollenkoncentrációja kissé csökken, a krónikus szív- és érrendszeri betegek tünetei mérséklődnek, nő az idősebbek terhelhetősége. A kognitív funkcióink javulnak, a koncentráló képesség, a reagálási idő és a reflexek pozitívan változnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!