Helyi közélet

2016.12.14. 12:45

A harmadik nagy Karácsonyi Koncert Kisvárdán

Kisvárda - Az idei esztendő a harmadik, amikor Kisvárda énekelni szerető polgáraiból szerveződött Kisvárdai Fesztiválkórus Karácsonyi Koncertjére kerül sor. Az idei esztendőben a koncert zenei közreműködője a MÁV Szimfonikus Zenekar.

Kisvárda - Az idei esztendő a harmadik, amikor Kisvárda énekelni szerető polgáraiból szerveződött Kisvárdai Fesztiválkórus Karácsonyi Koncertjére kerül sor. Az idei esztendőben a koncert zenei közreműködője a MÁV Szimfonikus Zenekar.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza színpadán 17–én, szombaton délután három és este hét órától lesz a harmadik nagy karácsonyi koncert. A több mint egy órásra tervezett zenei esten több kisebb mű hangjai csendülnek fel –mondta érdeklődésünkre Szivák Gábor a Várday István Városi Könyvtár igazgatója, a Férfi Dalárda alapítója a Fesztivál Kórus menedzsere. Így a romantika nagyjai Schubert és Bizet, (Schubert: G–dúr mise Bizet: Te Deum Laudamus) valamint a kortárs zenészek egy–egy műve lesz hallható. A tavalyi évhez hasonlóan a Fesztiválkórusban helyet kapnak a város iskolásai is, s egy közös igazán karácsonyi hangulatú művel ajándékozzák meg a hangversenyre érkezőket.

Szeptembertől már próbálnak

A Fesztiválkórus próbái szeptemberben kezdődtek meg a Kálvin konferencia teremben és a Várday István Városi könyvtárban. A kórus magját hagyományosan négy kórus alkotja, az Arcadelt Kamarakórus, a Református Egyház Kórusa, a Római Katolikus Sollers Kórus és a Kisvárdai Férfidalárda. Ugyanakkor egyre többen kapcsolódnak be a Fesztiválkórus munkájába külsősök is, akik részesei kívánnak lenni ennek a közös ünnepnek.

A koncert szólistái az elmúlt évéhez hasonlóan városunk szülötte, Oláh Enikő (szoprán), míg a férfi szólókat Xavier Rivadeneira (tenor) és Murvai Dénes (basszus), akik kezdettől fogva visszatérő vendégei a karácsonyi hangversenynek. A koncerten közreműködik még Tóka Ágost orgonaművész.

Korrepetitor, Tetyana Sikorska. A kar betanítását ismét Faragó Sándor karnagy vállalta magára, aki az est karmesteri teendőit is ellátja.

Az idei esztendőben a hangverseny védnöki teendőit Dr. Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter látja el. A koncert szervezői ezúton mondanak köszönetet Dr. Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter úrnak és Kisvárda város Önkormányzatának a karácsonyi nagykoncert támogatásáért.

- Vincze Pétet -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában