Lagzi után méreg erős folytatás Fehérgyarmaton

Akt.:
A Szatmár Unió tagjai nem rajzottak szét – éppen ellenkezőleg, összetartanak a játékosok
A Szatmár Unió tagjai nem rajzottak szét – éppen ellenkezőleg, összetartanak a játékosok - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Szatmár Unió FC körletében éppen elég – olykor nem várt – esemény, „kavarás” történt az elmúlt években, így most nagyon tudják értékelni, hogy viszonylagos csendben morzsolódnak a nyári napok.

A Szatmár Unió FC vezetősége nagyon tudja értékelni, hogy nyugalomban telnek a napok, nem is vágytak másra. A megyei első osztály egyik legfiatalabb játékoskeretével rendelkező csapatot ugyanis csaknem teljes mértékben sikerült összetartani. Prioritást élvezett az a törekvés, hogy az ifjak jól érezzék magukat a klub kötelékében. Az elöljárók, illetve Siti Ferenc edző fáradozásainak pozitív visszacsatolása, hogy a két távozó mellett szép számban akadtak olyan futballisták, akik maguk jelentkeztek, hogy az Unióban építsék tovább karrierjüket. Őt fővel bővült a létszám, az érkezési oldal így lényegesen fajsúlyosabb, mint a távozók listája.

Gál Richárd magasabb szinten, az NB III-as Nyírbátor színeiben folytatja: a rendkívül tehetséges védő számára, ez egy olyan lehetőség volt, ami elé vétek lett volna akadályt gördíteni. Sárközi „Carlos” Dávid megnősült, a kis „tűzgolyó” támadó, ifjú arájával Tiszalökön fog élni – érthetően közelebbi állomáshelyet keresett, a bajnoki rivális, „földindulásszerű” változásokat megélő Kemecsét választotta. A védő, Doros Marius Roland maradt, de munkahelyi elfoglaltsága miatt, csak akkor lesz bevethető, ha azt a szükség megkívánja.

A friss szerzemények között, van jó alapokkal bíró hátvéd, nagy munkabírású középpályás, és gólképes támadó. Egy az ifjúsági, és a felnőttcsapatnál egyaránt alkalmazható kapusra is szükség mutatkozik. Az egység ékes bizonyítéka, hogy a távozó „Carlos”, a teljes gárdát kompletten meghívta a lagzijába, ahol elképesztően szívélyes fogadtatásban volt része mindenkinek.

Mit várnak a fiúktól?

– Nem mást, mint amire minden körülmények között képesnek tartjuk a társaságot, azaz, hogy az első tízbe érjenek oda ebben a „méreg erősségű” mezőnyben, ne kelljen a kiesés veszélye miatt cidrizni – tolmácsolta az elöljárók kívánságát Papp Attila technikai vezető. – Továbbá, hogy a hazai publikumot, amely a fehérgyarmatiak mellett szép számban ki szokott bővülni a szatmári térségből érkező, a csapatra kíváncsi drukkerekkel, tőlük telhetően, mindig igyekezzenek, maximálisan kielégíteni a teljesítményükkel. Ha mindenki egy irányba fogja húzni a szekeret, az elkövetkező szezonban is realizálódhat, hogy jól érezzék magukat a játékosok nálunk, emberileg, mentálisan, illetve nem utolsósorban, szakmai szempontból is fejlődhessenek, és egyben ifjú koruk ellenére jó példával szolgáljanak a klub szép számú, a felkészülést már szintén megkezdő, utánpótlás korú labdarúgója számára.

Javában játszanak

Az SZUFC július 25-26-án, az immár hagyományosnak tekinthető Ujj János-emléktornán lép pályára Fehérgyarmaton. Mindeközben Siti Ferenc legénysége javában játssza az edzőmeccseket: előbb döntetlent (5–5) ért el Nyírkarászban.

A folytatásban 6–2-re legyőzte a Vámosoroszit, majd 1–0-ra alulmaradt az immár „osztálytárs” Nagyecseddel szemben, legutóbb pedig 7–0-ra verte a Csengert. Szerdán a Tarpát fogadja (17.30) a Siti-legénység.

Névsor

A Szatmár Unió FC játékoskeretének eddigi nyári változásai

Távozott: Gál Richárd (Nyírbátor), Sárközi Dávid (Kemecse).

Érkezett: Balogh Árpád (Tisztaberek), Bátyi László (Nagykapos, szlovák NB. III.), Osváth Sándor (Kemecse), Rus Adrián – Szatmárnémeti, román NB II.), Szatmári Sándor (Nyírbátor).

– KM-KT –

 
hirdetés