Lajos arca csupa derű

Lagzi Lajcsiból mém lett
Lagzi Lajcsiból mém lett - © Kép: nyugat.hu
Lefogyva és megtörve szippantotta be újra a friss levegőt Lajos. Miután a bíróság elutasította az ügyészi indítványt, véget ért a gyanúsított előzetes letartóztatása a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetben. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Százhuszonöt nap után szabadlábra állva nem köntörfalatozott a kamerák kereszttüzében: a fülig érő mosolyt váltogatta a könnyezve elcsukló hanggal.

„Ez egy zarándokút volt számomra, sokat tanultam az elmúlt hónapokban” – bölcselkedett a mulatós sztár, aki ezúttal nem a trombitáját fújta meg, hanem az érzelmek húrjait pengette. Miután kiszolgálta a médiamunkásokat, az anyósülésre huppant, és az autókaraván Boldogasszonypusztára hajtott. Kívánságára neje friss franciasalátával és kaszinótojással várta, körözöttről nem szóltak a hírek.

A születésnapi ajándékként aposztrofált szabadlábat láthatóan sikerként könyvelik el az érintettek. Ami tény: Lajost, valamint feleségét, Boglárkát és egy harmadik személyt közüzemi számlák 30 milliós elcsalásával, okirat-hamisítás és vesztegetési kísérlet vádjával tartóztatták le. A súlyos betegségét papírokkal igazoló asszonyt október elején engedték ki. Vasárnaptól párja is otthonában élvezheti a szabadság élményét. A vádakat azonban korántsem ejtették, a vizsgálat folytatódik. A nemrég még SD-2514-es fogoly családi körben erősítheti a védekezési stratégiáját. S dúdolhatja: arca csupa derű, nála szöveg hódít – a meseszerű…

– Ladányi Tóth Lajos –
hirdetés