Helyi közélet

2013.11.22. 17:38

Megújult a leveleki piac

Levelek - A piacok az ókor óta a mindennapi élet részei, s nincs ez másképpen ma sem.

Levelek - A piacok az ókor óta a mindennapi élet részei, s nincs ez másképpen ma sem. Természetesen elsősorban a kereskedelmi élet színtereiként játszanak fontos szerepet, ugyanakkor a helyi közösséget összetartó erejük is van. Nem véletlen, hogy napjainkban egyre több önkormányzat alakít ki piacot, illetve újíttatja fel a régit.

Az elmúlt hetekben megújult, megszépült Levelek piaca is, amelyet ünnepélyes keretek között pénteken avatott fel a település vezetősége. Mint Borsodi László, a község polgármestere köszöntőjében elmondta, a lakosság régi álma valósult meg a kereskedelmi létesítmény felújításával. A fejlesztést több tényező is indokolta: egyrészt a Levelek centrumában elhelyezkedő „régi piac” a megfelelő feltételek hiánya miatt csak ideiglenes működési engedéllyel üzemelhetett, másrészt a kulturált, rendezett piac szükségességét indokolta az is, hogy a piac időszakában többszörösére nő a településen lévők száma.

– A piac felújítása az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a LEADER Helyi Akciócsoport támogatásával valósult meg. A támogatásként elnyert 6 millió 628 ezer 900 forintból készült el a szilárd burkolat. Az önkormányzat a 29 négyzetméter alapterületű épületet, a kerítést, valamint a pavilonok elkészítését vállalta magára. Így összességében 14 millió 195 ezer 358 Ft értékben szépült meg a piacunk – mondta a község vezetője.

A beruházás során a piac területén elkészült egy épület, amelyben illemhelyet és mosdót, valamint akadálymentes vizesblokkot alakítottak ki a szakemberek. A házirend szerint hétfőtől szombatig 5.30 órától 14 óráig van lehetőség árusításra. Az önkormányzat piacfelügyelőt is foglalkoztat a kereskedelem zavartalansága érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában