Lakberendezési tippek tapétás szobákba

Akt.:
Lakberendezési tippek tapétás szobákba
Nem véletlen, hogy számtalan család választja a belső terekhez a tapétát: rengeteg olyan fajtájú, anyagú és mintájú van manapság a piacon, amely utánozhatatlan hangulatot képes kölcsönözni bármely belső térnek.

Az enteriőr fényét tovább emelheti a lelkes lakó azzal, ha a tapétához illő stílusban választ bútorokat és egyéb berendezési tárgyakat a térbe – vagy a már meglévő berendezéshez válogat színben és formában passzoló tapétát a falra. Bárhogyan is legyen, a lényeg az összhang! A Tapetacentrum.hu összeállítása alapján bátorkodtunk ötletadó tippeket adni, hogy könnyebb legyen a választás.

Az, hogy milyen belső teret szeretnél kialakítani a lakásban, függ a berendezni kívánt helyiség adottságaitól és természetesen függ a te saját stílusodtól is.

Elegáns beltér, erőteljes, monumentális darabokkal

Ha kedveled a barokk stílust, akkor az erőteljes, jellegzetes tapétákat és bútorokat neked találták ki. Ebben az esetben nálad nagy eséllyel a hangsúlyos színek és formák dominálnak, ha lakberendezésről van szó: az elegáns, előkelő mintákkal ellátott tapétát érdemes csak egy-egy felületre alkalmazni, hogy még inkább érvényesülhessen, hozzá illő színű, azonban monokróm falakkal kiegészítve. A többnyire sötét színű pácolt bútorok kiváló összhangot tudnak teremteni ebben a kombinációban, ám pont az erőteljessége miatt inkább nagyobb terekben érdemes ezzel a stílussal operálni, hogy monumentalitása megmaradhasson.

Természet, naturalizmus, szabadság

A természet és a szabadság érzésének kedvelői gyakran választják lakásukba a földszíneket, kiegészítve egészen világos árnyalatokkal. Ha te is az ő táborukat erősíted, ne félj bevetni a természet erejét: válassz a falra világos színeket, melyeket tágítják a teret, levegőssé teszik a helyiséget. A világos falszínhez akár sötétebb, akár világosabb faanyagból készült bútorokat választasz, biztosan egyedi, és pihentető összhatást tapasztalhatsz majd, egy ilyen lakásba pedig öröm hazatérni! Ne feledkezz meg a cserepes virágokról sem:egy ilyen bájos térben ez csak emelheti az amúgy is harmonikus enteriőr hangulatát.

Azok a bohókás ’70-es évek

Mi más lehetne vidámabb, mint egy bohém, színekben úszó lakás? A tapéta-variációk ebben az esetben is szinte végtelenek, hiszen az egyszínű, harsány fajtáktól egészen a fotótapétákig bármit be lehet szerezni, ha szívesen látnál a nappalidban akár egy Volkswagen kombit a falon. A bolondos, vidám stílushoz a színes, szintén harsány bútorok, tarka párnák és ágytakarók szinte elengedhetetlenek, csakúgy, mint az igazán egyedi hatást kölcsönző gyöngyfüggöny. A cserepes virágok ezúttal sem maradhatnak ki a képletből!

Minimalista lakás, egyszerű, de letisztult beltér

Ha te magad mégis inkább valami átláthatót, egyszerűt és nyugodtat szeretnél, ez bizony a te asztalod lesz: egyszínű falakhoz egyszínű bútorok, csak semmi felesleges cicoma. Válaszd a feketét, a fehéret, a barnát vagy a szürkét, ezeknek szinte bármely variációja jól mutathat egy kis pirossal kiegészítve, hogy egy kis pezsgést vigyél a monokróm felületek közé. Válassz üveg és fém berendezési tárgyakat, márványt, műmárványt, vagy egyszerű fafelületeket, ha bútorokról van szó.

 

– PR cikk –

Címkék:hirdetés