Lakóház égett Tiszaeszláron – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Lakás égett Tiszaeszláron
Lakás égett Tiszaeszláron - © fotó: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. július 8-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Egy hetvenöt négyzetméteres lakóház égett teljes terjedelmében kedden este Tiszaeszláron, a Kossuth utcában, ahol egy 11,5 kilogrammos PB gázpalack felrobbant. A nyíregyházi hivatásos- és a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók egy másik palackot, amely szintén hő terhelésnek volt kitéve épségben kihoztak és visszahűtötték. A tűzoltók több oldalról fékezték meg a lángokat. A házban senki nem tartózkodott, személyi sérülés nem történt.

További három esetben szabadtéri tüzek oltása adott feladatot a tűzoltóknak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Tiszavasváriban ötszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet, Kemecse és Nyírbogdány között öt hektáron kapott lángra foltokban a száraz fű, míg Aranyosapátiban kétszáz négyzetméteren gyulladt ki a megszáradt aljnövényzet. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Eltűnt a Tiszában egy 41 éves férfi kedden délután Tivadarnál, ahol a kijelölt fürdőző helyen kívül úszott. A mátészalkai és a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók, valamint a Felső-Tisza Vidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület kezdték meg a keresését, de eddig nem találták.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés