Lakópark épül Nyírteleken

Lakópark épül Nyírteleken

A várossá válás egyéves évfordulójához közeledve a folyamatban lévő beruházásokról kérdeztük Magyar László nyírteleki polgármestert.

– A végéhez közeledik a Királytelek Vigadó teljes rekonstrukciója, amelynek megvalósítását a Megyei Területfejlesztési Tanács pályázata segíti. Az 1884-től lovardaként működő épület az idők során számos funkciót töltött be. A mostani felújítást követően a város közösségi céljait szolgálja majd, s a tervek szerint családi rendezvényeknek is helyet adhat a mintegy 300 személy befogadására képes épület. E lehetőségről hamarosan dönt a képviselő-testület. Folyamatban van az Ifjúsági Ház tetőterének beépítése, s ezzel nemcsak a korábbi lapostető okozta gond szűnik meg, hanem egy konferenciateremmel is gyarapodik a város. Ez uniós pályázatból valósul meg, s a határon átnyúló feladatot tölt be: Magyar–Román Innovációs és Képző Központként működik majd. A könyvtár elköltözött az iskolába: idén a Királytelek, jövőre pedig a Herman Ottó Tagintézményben is kettős funkciót tölt be. 


Városnap és búcsú
Július 22–23-án rendezzük meg a
városnapot és a hagyományos Anna-napi búcsút. Ekkor lesz a Királytelek Vigadó
és több beruházás ünnepélyes átadása is – mondta Magyar László.

Útfelújítás, parkosítás

Ugyancsak folyamatban van az Iskola utca és környéke településrész központjának a gondozása: a csapadékvíz elvezetése, parkolók kialakítása és parkosítás. A város három utcáján (Béke, Deák Ferenc és Dózsa György) is felújítjuk az aszfaltot, míg a nagyforgalmú Tokaji útra három gyalogátkelő-helyet tervezünk. Testületi döntés előtt áll a Tokaji úthoz közeli lakópark telkeinek ára, amelyek teljes közművel ellátva is olcsóbbak lesznek a nyíregyházi üres telkek árainál.

– Lefler György –
hirdetés