“Lángoló szerelemmel” szerette feleségét, ezért megölte – csak félig ásta el egy szántóföldön

“Lángoló szerelemmel” szerette feleségét, ezért megölte – csak félig ásta el egy szántóföldön
© Fotó: police.hu
Győr – A férfi azt állítja, csak arra emlékszik, hogy felesége megütötte és ordítozott vele, a következő emlékképe, hogy az autója anyósülése előtt térdel, és sírva öleli az asszony élettelen testét. Ezután a kocsi csomagtartójába tette a nőt, Komáromba hajtott, ahol vett egy ásót, majd hazament az édesanyjához. Lefeküdt aludni, de felriadt, kocsiba ült, és elhajtott, hogy elássa feleségét.

Egy férfi telefonált a rendőrségre december 30-án délután: tyúkhúr szedése közben a Komárom és Mocsa közötti szántóföldön egy félig elásott holttestet talált.

– A helyszíni szemle adatai alapján több mint egy hónapja halhatott meg a harmincas éveiben járó nő – mondta Szontágh Andrea őrnagy, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának főnyomozója. – A boncolás idegenkezűséget állapított meg a halál okaként. Először az áldozatot kellett azonosítanunk. Egy 35 éves győri nő eltűnését férje, B. Róbert jelentette be november 29-én. Azt mondta, az asszonyt november 14-én látta utoljára. A férfi azt állította, feleségét megzsarolták: ha nem jelenik meg aznap Komáromban egy találkozón, annak következményei lesznek. B. Róbert elmondása szerint az adott napon elvitte párját a városba, azóta nem látta. Úgy sejtettük, a feleségét találtuk meg, mert az eltűnésekor megadott ruházata és egyedi azonosítójegyei is egyeztek az elásva talált holttesten lévőkkel. Beszéltünk a nő családjával, rokonaival, barátaival. Többen megjegyezték, az asszony el akarta hagyni férjét, mert elege lett B. Róbert beteges féltékenységéből, a férfi gyakran kémkedett utána a munkahelyén is. Mindezek alapján B. Róbertre terelődött a gyanú. Január 6-án behívtuk a kapitányságra, és kihallgattuk. Órákon keresztül tagadott, miközben felesége édesanyja és a lánya a ruházatáról és a tetoválásáról készült fotók alapján azonosította az áldozatot. Végül B. Róbert megtört, beismerte: ő ölte meg feleségét, akit lángoló szerelemmel szeretett, és nem tudta elfogadni, hogy a nő el akarja hagyni. Elmondása szerint november 14-én reggel, egy veszekedés után elindultak céltalanul kocsikázni. Bana és Ács között megálltak beszélgetni, ami heves vitává fajult. A férfi azt állítja, csak arra emlékszik, hogy felesége megütötte és ordítozott vele, a következő emlékképe, hogy az autója anyósülése előtt térdel, és sírva öleli az asszony élettelen testét. Ezután a kocsi csomagtartójába tette a nőt, Komáromba hajtott, ahol vett egy ásót, majd hazament az édesanyjához. Lefeküdt aludni, de felriadt, kocsiba ült, és elhajtott, hogy elássa feleségét. Vallomása szerint nem emlékszik pontosan arra, hol temette el, később kereste is, de nem találta.

A férfi helyszíni kihallgatáson megmutatta, merre autóztak, hol halt meg a felesége. Január 7-én délután már arra a helyre is emlékezett, ahol elásta párját. B. Róbert ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság január 8-án elrendelte előzetes letartóztatását.

– Zsaru Magazin –
hirdetés