Lángolt a nádas Szorgalmatoson – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. október 14-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.


Szorgalmatoson nádas égett 4 hektáros területen vasárnap délelőtt. A tüzet a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók oltották el egy gyorssugárral, kéziszerszámokkal, és puttonyfecskendő segítségével.

Kora délután Olcsván két hektáron kukorica tarló égett foltokban. A területet egy, a helyszínen lévő munkagép körbe tárcsázta, így megakadályozták a lángok továbbterjedését. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével oltották el a tüzet.

Tiborszálláson 15 hektáron foltokban nádas és kukorica tarló, Székelyben a Petőfi utcában kb. 500 négyzetméteren száraz fű, avar kapott lángra vasárnap délután. Előbbinél a mátészalkai hivatásos és a nagyecsedi önkéntes tűzoltók, utóbbinál a demecseri önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal és gyorssugár segítségével a tüzet eloltották.

Összeütközött két személyautó vasárnap reggel Tiszavasváriban. A járművekben összesen hét személy utazott, egy embert a mentőszolgálat könnyű sérülésekkel további vizsgálatokra kórházba szállított. A beavatkozó tiszavasvári önkormányzati tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés