Lassan, de biztosan újra lesz csapat Laskodon

Újra előkerülnek a labdák Laskodon
Újra előkerülnek a labdák Laskodon - © Fotó:illusztráció
Laskod – Amikor a 13. században, 1283-ban Illés comes birtoka volt Laskod, mégpedig V. István adománya alapján, még – érthető módon – nem a futball izgatta a helyi népeket. Naná, akkortájt még se híre, se hamva nem volt a sportágnak. Nemhogy arra, máshol sem.

Bár a labdarúgás azóta keresztül-kasul meghódította a sártekét, a település valahogy kimaradt a szórásból. Helyesebben ez így nem teljesen igaz. A régi szép időkben „üzemelt” az együttes, csakhogy tíz éve eltűnt a focitérképről. Ennek azonban vége. Laskodon új csapatot szerveztek, amely augusztusban a megyei harmadosztály Szatmár-csoportban indul.

– Utoljára 2005-ben volt futball nálunk, és igény mutatkozott arra, hogy ismét csapatot alakítsunk – taglalta Vargáné Kiss Katalin, Laskod polgármestere. – Nem csak az idősebbek, a fiatalok részéről is megszületett elhatározás. Mivel az önkormányzat nehéz anyagi helyzetben van, szükségünk van szponzori segítségre, és már akadtak is felajánlások, de minden hasonló támogatást szívesen veszünk. Kinevezett edzőnk még nincs, egyelőre Varga Sándor testnevelő tanár irányítja a fiúkat. Húsz játékosunk van, azok is is visszatértek, akik eddig a környékbeli falvakban szerepeltek, én pedig azt remélem, a szurkolók minél jobb eredményeknek örülhetnek majd.

KM-KT
hirdetés