Sport

2015.08.13. 19:01

Jól esett a játék a visszatérő Hegedűs Tibornak

Kisvárda - Hegedűs Tibor féléves kihagyás után tért vissza, elsőre éppen ideális ellenfél volt a Magyar Kupában a Nagykáta.

Kisvárda - Hegedűs Tibor féléves kihagyás után tért vissza, elsőre éppen ideális ellenfél volt a Magyar Kupában a Nagykáta.

Keresztszalag-szakadás? Minimum fél év – vágják rá a futballisták, akik elszenvedik az egyik legsúlyosabb sérülést. Tudja ezt Hegedűs Tibor, a Kisvárda Master Good védője is, akinek február 4-én, edzőmeccsen szakadt el a szalag a térdében, és valóban hat hónap múlva léphetett ismét pályára: a szerdai, nagykátai, 12–0-ra megnyert Magyar Kupa-találkozót végigjátszotta a várdaiak rutinos védője.

– Nagyon jó – vágta rá Hegedűs Tibor a kérdésünkre, hogy milyen érzés volt újra játszani. – Régóta vártam már ezt a pillanatot, hiszen hosszú volt ez a felépülési időszak. A székesfehérvári műtétet követte a gyógytorna, aztán az egyéni foglalkozások, közben pedig eleinte hetente, majd havonta, kéthavonta kellett kontrollra járnom. Szerencsére tényleg szépen javult az állapotom, és a múlt hét elején jött el az idő, amikor már úgymond teljes értékű munkát tudtam végezni. Meg tudom erősíteni, hogy a sérülésből visszatérő játékosoknak többet kell edzeniük, mint az egészségesnek, hiszen a felkészülési időszakban a két szabadtéri tréning között Nagy István rehabilitációs edzőnkkel a konditeremben is súlyzóztam. De túl vagyok rajta, a játék is jólesett, hozzáteszem, nem megbántva az ellenfelet, így elsőre számomra éppen megfelelő szintet képviselt a Nagykáta. Nem kellett nagyon megfeszülni, arra ügyeltem, hogy a támadást indító passzaim jól sikerüljenek, és még gólt is tudtam fejelnem.

Az igazi visszatérés mégis a bajnokságban lesz majd esedékes. Arra mikor kerülhet sor?

– Az talán még egy picit odébb van, mert ahogy Nagy Istvánnal, azaz Jáccóval is beszéltük, még kell vagy két hét, mire visszanyerem az erőmet – sorolja Hegedűs. – A meccshez szükséges erőt meccsen szerezheti meg az ember, milyen jól jönne most nekem a megszüntetett Ligakupa-sorozat... Bő a keretünk, sok a posztrivális a csapaton belül, itt van a fiatalszabály is, de nem vagyok türelmetlen, tudom, hogy eljön még az én időm is.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!