Helyi közélet

2008.10.10. 14:07

Világraszóló tervek Szatmárban

<p>Fehérgyarmat - Sportcentrumot, 100 szobás szállodát, apartmanokat tervez a hazánkban éló, német származású befektető, Peter Wagner és társai a fehérgyarmati kistérségbe.</p>

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartottak pénteken a fehérgyarmati polgármesteri hivatalban: az összejövetelre meghívást kaptak a helyi képviselők és a kistérség polgármesterei is.

Dr. Tilki Attila, Fehérgyarmat polgármestere, a kistérségi társulás elnöke bevezetőjéből kiderült: a közelmúltban fejlesztési megállapodást írtak alá a hazánkban élő, német származású üzletemberrel, Peter Wagnerrel, aki a kistérségben tervezi befektetési terveit megvalósítani.

– Nem egy-egy településben, hanem a kistérségben gondolkodva, egymásra épülő beruházásokat kívánunk a befektetőtársaimmal megvalósítani – hangsúlyozta Peter Wagner, s nyomatékosította: ehhez elengedhetetlen az érintett települések polgármestereinek, vállalkozóinak támogatása. A beruházás gerincét a város strandfürdőjének területére tervezett sportcentrum jelenti, amelyben 50 méteres úszómedence, termálmedence, wellness-központ, lovas- és sportpálya és többfunkciós csarnok kap majd helyet.

A beruházás részeként 100 szobás szállodát és 50 apartmant építenek, ez utóbbiakat bérbe adják, illetve értékesítik az érdeklődőknek. A létesítménykomplexum teljes körűen akadálymentesített lesz, így mozgáskorlátozottak számára is igénybevehetők a szolgáltatások. A Fehérgyarmatra tervezett beruházás mellett a projekt részét képezik a környező településeken – Kisnaményban, Császlóban és Szatmárcsekén – megvalósítandó turisztikai fejlesztések.

További előnyt jelent az itt élők számára, hogy a létesítményekben 57 százalékban helyi munkaerőt alkalmaznak. Mint Peter Wagner hangsúlyozta: világszerte egyedülálló létesítményt tervez a fehérgyarmati kistérségbe, amely ezáltal várhatóan gazdaságilag is nagy mértékben megerősödik.

 

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában