Járvány

2020.03.17. 14:35

Mozi nincs, premier lesz: a neten nézhetjük az Universal új filmjeit

Április 10-én jönnek is a világ körüli útra induló Trollok.

Forrás: Shutterstock

A filmipar működésére is veszélyt jelentő koronavírus-járvány miatt a Universal Pictures bejelentette, hogy lehetővé teszi új filmjei elérését a mozirajongók számára otthonaikban ugyanazon a napon, amikor az eddigi tervek szerint bemutatták volna őket a mozikban.

Első ilyen filmjük a DreamWorks animációja, A trollok világ körüli úton lesz, amelyet április 10-től kezdtek volna forgalmazni az észak-amerikai filmszínházakban.

Nemcsak az új filmek tekinthetők meg a világhálón, hanem a közelmúltban bemutatottak is, péntektől A láthatatlan ember, az Emma és a Vadászat lesz elérhető a különböző platformokon, köztük az iTuneson és a Google Play-en.

A döntés radikálisan eltér az iparág hosszú távú gyakorlatától, amely szerint 90 nap a különbség a mozis forgalmazás kezdete és az otthoni megtekintés lehetősége között. A mozik régóta ellenállnak annak, hogy szűkítsék ezt az időt, attól tartva, hogy az aláássa működésüket, mert a nézőket távol tartja a moziba járástól.

A koronavírus-világjárvány miatt a mozik is bezárni kényszerültek, és a stúdióknak újra kellett gondolniuk filmforgalmazási stratégiájukat.

„Ahelyett, hogy elhalasztanánk ezeknek a filmek a forgalmazását vagy egy nehézségekkel teli terepen forgalmaznánk őket, biztosítani akartuk a lehetőséget az embereknek, hogy megnézhessék azokat otthon, így hozzáférhetők és megfizethetők” – mondta Jeff Shell, az NBC Universal vezérigazgatója.

Reményét fejezte ki, hogy ahol még lehetséges, az emberek el fognak menni a mozikba.

„De megértjük, hogy a világ különböző térségeiben ez egyre inkább lehetetlenné válik” – tette hozzá.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!