Látványpékség, egri és tokaji borok a IV. Márton–napi vigasságok programjában Kisvárdán

Akt.:
Tavaly is nagy volt az érdeklődés
Tavaly is nagy volt az érdeklődés - © Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza Multifunkcionális Oktatási és Kulturális Központ, a Van esély Közhasznú Egyesület támogatásával ez évben már IV. alkalommal rendezi meg, a hagyományőrzés–a folklór és a gasztronómia jegyében, szórakoztató programjaival, valamint liba–étkekkel várva a gyerekeket és a felnőtteket november 10–én, péntek délután egy órától, a Flórián téren, a Művészetek Háza parkjában.

Lufi hajtogatás, népi játszóudvar, kézműves játszóház

A pénteki nap programját, Lulu bohóc lufi hajtogatós programja indítja, ajándék lufik a gyerekeknek, amíg a készlet tart. Várják a gyerekeket a trambulinok, a Méhecske Játéktér népi játszóudvar és kézzel hajtott körhinta, kézműves játszóház, csillámtetoválás, a Művészetek Háza aulájában. A téren a nap lármás sztárjait, „libanézegetőt” élőben lehet megtekinteni. De lesz itt póni–lovaglás is a vállalkozó szellemű gyerekeknek. Jégvarázs–Hangszervarázs címmel a Fourtissímo együttes élő koncertjének lehetnek részesei az érdeklődők 16 órától. A vállalkozó gyerekek 16.30–tól labdajáték kreatív gyakorlatokkal bizonyíthatják ügyességüket. A táncos lábúak részére 17.30–tól Cseri Melinda vezetésével kreatív tánc formációval ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A Kisvárdai Kenyérgyár látványpéksége, ez évi egri és tokaji borai

A Vásártéren, a Flórián téri parkban „Power” lángos és forralt bor; sült húsok, lapcsánka, kézműves sajtok; kürtőskalács; dísz– és ajándéktárgyak, játékok.

A Nyíregyházi Borbarátok Egyesület borkóstolója egri és tokaji borokkal, 2017–es újborral.

Bemutatkozik a Kisvárdai Kenyérgyár Kft látványpéksége: különféle leveles tésztából készített süteményeivel, meggyes, pudingos, túrós, kakós.

Nemzetközi Népművészeti Fesztivál

A fergeteges néptánc–bemutatón fellépnek, mintegy kétórás műsorban /17–től 19 óráig/ a Nagytárkányi „Tisza” népdalkör (Szlovákia), a Kisgéresi „Szőlőfürt” citerazenekar (Szlovákia), a Demecseri „Pendelyes” néptáncegyüttes, a Mikolai „Gyöngyösbokréta” néptáncegyüttes (Románia), a Tuzséri „Garabonciás” népzenei együttes, valamint a Beregszászi Kossuth Gimnázium néptánc csoportja.

Tűzzsonglőrök show műsora

Este hét órától, fél órás tűzzsonglőr műsorával kápráztatja el az est résztvevőit a Lángoló Leguánok Tűzzsonglőr Társulat interaktív tűzzsonglőr műsora.

Az est zárásaként 19.30–tól könnyűzenei, pop, rock dallamokra, a múltból és napjainkból, szórakozhatnak s rophatják táncukat a még friss erővel bíró résztvevők.

Libaétkek délután négy órától

„Márton napján libát eszünk”, amíg a készlet tart, libazúza–pörkölt tarhonyával; libahúsos töltött káposztát; sült libacomb (egész) párolt vöröskáposztával; libazsíros kenyér, kinek–kinek a kívánsága és ízlése szerint.

– Vincze Péter –
hirdetés