Le a kilókkal, de okosan!

Mindenkinek meg van a maga keresztje! Sokunknak sok más mellett a pluszok, mégpedig kilókban! Mit teszünk ilyenkor?
Lefler György jegyzete.

Bőszen beszélünk a témáról, nassolás közben egyetértően bólogatunk, hogy ez így nem mehet tovább. Aztán a bátrak belevágnak! Ki így, ki úgy. Szétválasztó program, gyümölcskúra, káposztaleves, böjti napok és még sorolhatnánk! Bátor voltam én is, amikor a tizenhárom napos, erős idegzetűeknek ajánlott kúrát elkezdtem.

Valóban nem könnyű, szerencsére szombaton véget ér. (A netes nyilvánosságot is vállaltam, hiszen akit érdekel, a blogomon megtekintheti a részleteket). De az csak a kezdet, mert a szervezetet nem lehet csak úgy átverni. Ami könnyen jött, könnyen ment, tudom, hogy a most lecsúszott kilók hamar visszajönnének, ha nem folytatom az egészet. Csak másként.

Mert a fogyás egyszerű matematika: ha a szükséges kilókalóriáktól többet veszünk magunkhoz, akkor hízunk, ha kevesebbet, akkor fogyunk. A legfontosabb erre odafigyelni. Miként említettem, módszerek sokaságát lehet sorolni, mind érvekkel mellette és ellene.

Lehetetlen tuti tippet adni, hiszen miként ahány ház, annyi szokás, minden szervezet másként reagál erre, vagy arra a módszerre. Ám ha, odafigyelünk arra, hogy mennyi kalóriát, milyen megosztásban viszünk be, naponta többször eszünk nem eljutva a jólakottság érzéséig, ráadásul mozgunk is mellé, akkor hamar felvehetjük majd azt a nadrágot, inget, vagy éppen blúzt, amit már régóta eldugtunk a szekrény mélyére, mert már nem fértünk bele.

Akit érdekel személyes fogyókúrám, internetes portálunk blogjai között megtalálhatja: blog.szon.hu
hirdetés