Leány röplabdázók rangos seregszemléje

Nyíregyháza – Fehérorosz csapat is indul a huszonnegyedik Móricz Kupán.


Hat hazai és hat határon (két-két szlovák és lengyel, egy-egy fehérorosz és román) együttes tagjai ütik majd a labdát a hét végé két nyíregyházi iskola tornatermében. A huszonnegyedik Móricz Kupa nemzetközi leány röplabda torna a korosztály egyik igen jegyzett seregszemléje.

A találkozó szerdai sajtótájékoztatóján Illés Zoltán, a Móricz Zsigmond Általános Iskola intézményvezetője üdvözlése után Moravszki Gyuláné testnevelő és edző tudatta, hogy a magyar női élvonal reprezentáns klubjai képviseltetik magukat. A résztevevőket négy hármas csoport sorsolták, a körmeccsek után a csoportgyőzteseket kiemelik, a másodikok és harmadikok keresztjátékban döntik el, hogy ki kerülnek tovább. Összesen harminckét mérkőzést rendeznek majd a Móricz iskola és a kertvárosi tagintézménye tornatermében. A házigazda Nyíregyházi Sportcentrum két csapatot indít.

– Két minőségemben vagyok jelen, egyrészt mint a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője, illetve a Magyar Röpladba Szövetség elnökségi tagja – kezdte tájékoztatását Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. – A női szakág elmúlt három évi dinamikus fejlődését nem követők lemorzsolódtak, ennek tükrében elismerésre méltó, hogy a Móricz Kupák tartják a lépést. Örömteli, hogy jövőre Budapest lesz a házigazdája a női Európa-bajnokságnak, a nyíregyházi torna rangját pedig mi sem jelzi jobban, mint hogy a magyar válogatott több tagjai is volt résztvevője valamelyik Móricz Kupának. Sőt, Szabó Lilli jövő kedden a CEV-kupában a belga Asterix Avo ellen felnőttek között kaphat szerepet, tavaly pedig még a Móricz Kupán játszott. És a legjobb támadó különdíját ő kapta.

KM

A Móricz Kupa résztvevői

A-csoport: Vasas, Nyíregyházi Sportcentrum B, Minszk (fehérorosz)
B-csoport: Békéscsabai RSE, Eperjes (szlovákiai), MTK
C-csoport: Újpesti TE, UKS Mosir Jaslo (lengyel), Nagybánya (romániai)
D-csoport: Móricz DSE-Sportcentrum, Bártfa (szlovákiai), Grybow (lengyel))További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés