Lebukott a gávavencsellői álnyomozó – Ezt írta a Kelet 70, 60, 50, 40, 30 és 20 éve

Akt.:
Húsz éve megírtuk: kezdeményezik, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legyen önálló régió
Húsz éve megírtuk: kezdeményezik, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legyen önálló régió - © Fotó: KM-archív
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1949-es, 1959-es, 1969-es, 1979-es, 1989-es és 1999-es Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit.

Hetven éve írtuk
1949. február 4., péntek
Céllövő szakosztály a Szabadságharcosban

Megalakul a motoros és céllövő szakosztály a nyírbátori Szabadságharcos Szövetségben. A cél az, hogy a technikai sportokkal minél több dolgozó ismerkedjen meg. A szövetség központja motorkerékpárokat, rádiót, céllövő fegyvereket juttat el a vidéki szervezetekhez. A nyírbátori szervezet tagjai nem feledkeznek meg a tanulásról sem. Most már külön helyiség áll rendelkezésre, ahol komoly oktatómunkát fejtenek ki a képzett vezetők.

Hatvan éve írtuk
1959. február 12., csütörtök
Korszerű tervek alapján fejlesztik gyógyfürdővé

Két esztendő alatt összesen 4 100 000 forintot ruházott be a megyei és a városi tanács Sóstó építésére, továbbfejlesztésére. Április végéig megépül az 1000 köbméteres medence, amely 2500 fürdővendég gyógyítását látja el. A kádfürdőben 46 kád áll rendelkezésre. Megépítették a szigetet összekötő hidat, felújították a park víztornyát, amely alatt női és férfifodrászat, fűszer-csemege és játék­árubolt kapott helyet.

Ötven éve írtuk
1969. február 11., kedd
Új posta épül Nyíregyházán

Az idén kezdik építeni a megyeszékhely új postahivatalát. Az épület az úgynevezett „vasalóház”, a mostani Rózsika presszó tejbolt helyén, a jelenlegi posta mellett emelkedik majd. Az alagsorban a hőközpont kap helyet. A földszint funkciója lesz a posta ügyfeleinek kényelmes kiszolgálása. Az első emelet a hivatali helyiségeké. A második, a harmadik és a negyedik emeleten harminc lakás épül.

Negyven éve írtuk
1979. február 7., szerda
Éjjel-nappal dolgoznak a gátakon

Megfeszített erőkkel védekeznek a gátakon Tiszadob térségében. A lassan egy hete tartó, minden eddiginél magasabb vízállás annyira meg­gyengítette a töltéseket, hogy az árvízi védekezésben résztvevőknek komoly veszélyre is kell számítaniuk. A délután feltámadt szél miatt a hullámveréstől is tartani kell. A honvédség a töltés megvilágítására két aggregátort helyezett üzembe.

Harminc éve írtuk
1989. február 11., szombat
Lebukott az álnyomozó

Eddig megrontás, garázdaság és tartáselmulasztás miatt volt büntetve O. F. gávavencsellői lakos. A közelmúltban rablási kísérletért és magánlaksértésért ítélték el. Ajtót zörgetett egy helyi lakos otthonánál, és közölte, hogy a rendőrségtől jött nyomozni. A lakásban az asszonyt bántalmazta és pénzt követelt tőle. A segélykiáltásokra a szomszéd megjelent, amire a betörő elmenekült. A bíróság a többszörösen visszaesőt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Húsz éve írtuk
1999. február 6., szombat
Megyénk legyen önálló régió

Az ellenzék elutasította, a koalíció viszont megszavazta, tehát van érvényes költségvetése a megyei önkormányzatnak, amely 16,6 milliárd forinttal gazdálkodhat. A közgyűlési állásfoglalás szerint kezdeményezik, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legyen önálló régió, mert különben sok európai uniós támogatástól elesne.

A Zelket is bezárták

Az influenzajárvány miatt szünetel a tanítás a nyíregyházi Zelk-iskolában. A hétszázötven tanulóból 316-an hiányoztak, és táppénzen van 14 pedagógus. A jövő héten 30 gyerek négy kísérőtanárral sítáborba utazik, közben megkezdődnek a nyolcadikos előfelvételik. Mindezt mérlegelve úgy döntött az iskola vezetése: a jövő héten szünetel a tanítás az iskolában.


Húsz évvel ezelőtt is hasonló volt a helyzet az egészségügyben
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1949-es, 1959-es, 1969-es, 1979-es, 1989-es és 1999-es Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Hetven éve írtuk 1949. január 29., szombat Ötezer forintot lopott a dombrádi vásárban A dombrádi vásáron tehenet adott el B. Gy. gazdálkodó, aki az álla...

Szokatlanul gyorsan készül a megyeszékhely belvárosának egyik leendő épülete a Dózsa György utcán – írtuk 20 éve. Az Európa Házban található ma a Kelet-Magyarország szerkesztősége
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1949-es, 1959-es, 1969-es, 1979-es, 1989-es és 1999-es Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Hetven éve írtuk 1949. január 21., péntek Könyvek ötezer forintért a könyvtárnak Végre megoldódott a városi könyvtár kérdése Nyíregyházán. Hosszas huzav...
hirdetés