Lebukott két cigarettacsempész és egy orgazda

Két cigarettacsempészt és egy vámorgazdát füleltek le a szegedi határrendészeti kirendeltség munkatársai múlt pénteken egy ásotthalmi tanyán.

A Csongrád megyei település közelében húzódó határszakaszon két személy szökött Magyarországra, akiket elfogtak a határőrök. A magyarul beszélő, vizes ruhában és sáros csizmában csatangoló férfiak nem tudták igazolni a kilétüket, mert papírok nélkül kóvályogtak a sötétben, ám 400 ezer forint lapult a zsebükben. A határsértők egy illegális cigarettaszállítmányért kapták a pénzt, amellyel meg akarták vesztegetni a járőröket, ám azok hajthatatlanok maradtak, folytatták az akciót, s egy ásotthalmi tanyán az épület és az udvaron parkoló személyautó átvizsgálásakor 2500 doboz szerb eredetű cigarettát találtak, melyet az egyenruhások érkezésekor megpróbáltak sebtében elégetni.
Az egymillió forintnál többet érő füstölni valót a vámosok lefoglalták, a tanya magyar állampolgárságú tulajdonosát vámorgazdaság miatt előállították. Az egyik szerb állampolgárságú csempészt a rendőrség vette őrizetbe vesztegetés miatt, honfitársát a kiskunhalasi idegenrendészeti központba szállították.További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés