Leégett a beregdaróci önkormányzat asztalosüzeme

Akt.:
Leégett a beregdaróci önkormányzat asztalosüzeme
© Fotó: Pálinkás György
Beregdaróc – Füstfelhő, lángok – leégett egy asztalosüzem Beregdarócon.

– Négy év fáradságos munkája lett oda, szombaton reggel leégett az önkormányzat asztalosüzeme. A helyi közfoglalkoztatási programban 4 éve alakítottuk ki a műhelyt, ahol folyamatosan 5-6 emberünk dolgozott. Saját, és pályázati forrásból szereltünk fel gépekkel – mondta szomorúan Pálinkás György, Beregdaróc polgármestere, ugyanis teljes terjedelmében kapott lángra a körülbelül kétszáz négyzetméter alapterületű asztalosműhely tetőszerkezete, és az épület fai is megsérültek. Az elsődleges felmérés alapján 4-5 millió forintra tehető a kár – tette hozzá a településvezető.

– Minden szükséges, fából készült eszközt, mi gyártottunk a falunak: virágosládákat, köztéri hulladéktartókat, berendezési tárgyakat, de értékesítésre is dolgoztunk: asztalokat, székeket készítettünk.

– Az elektromos zárlat sajnos éppen ott keletkezett, ahol a faipari gépeink voltak: kombinált gyalu, szalagfűrész, marógép, csiszológép, körfűrész, és ugyanott tároltunk több köbméter szárított fenyőt, és akácfát, azt is felemésztette a tűz. Az eszközökre volt biztosításunk, de az épületet le kell majd bontanunk. A helyben biztosított munkalehetőség miatt sajnáljuk a történteket, megpróbáljuk megtalálni a pénzügyi forrásokat, a közfoglalkoztatási keretből támogatást kérni egy új üzemre – tette hozzá Pálinkás György.


Teljes terjedelmében ég egy körülbelül kétszáz négyzetméter alapterületű asztalosüzem tetőszerkezete Beregdarócon, a Szabadság úton. A tűzesethez a fehérgyarmati katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói, valamint a vásárosnaményi önkormányzati és tarpai önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik három vízsugárral megkezdték a lángok oltását. A helyszínre tartanak a mátészalkai hivatásos tűzoltók, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.
hirdetés