2017.01.21. 19:04
A nap receptje: pisztáciás kávészelet
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Igazi kávés csoda egy kis pisztáciával megbolondítva.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Igazi kávés csoda egy kis pisztáciával megbolondítva.Hozzávalók:
A tésztához: 5 dkg liszt, 5 dkg darált, sótlan pisztácia, 2 tojás, 5 dkg kristálycukor. A krémhez: 25 dkg mascarpone krémsajt, 0,5 dl erős eszpresszókávé, 1 ek. porcukor. A tetejére: 1 dl erős eszpresszókávé, 1 púpozott ek. zselatin
Elkészítés:
A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Összedolgozzuk a darált pisztáciával és a liszttel. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral kibélelt, 18 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 10–12 percig sütjük. A mascarponét összekeverjük a kávéval és a porcukorral. Miután a piskóta kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Visszatesszük a formába, az oldalát is visszakapcsozzuk. A krémet rákanalazzuk. A zselatint feloldjuk a felmelegített kávéban. Miután besűrűsödött, egyenletesen a torta tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 1–2 órára.
- Béres Bertalanné, Szendrő -