Leendők és társelnökök

Leendők és társelnökök
© Fotó: MTI
Schiffer András távozásával az LMP-t Szél Bernadett vezeti tovább – egyedüli társelnökként. Újabb pompás titulussal bővült a sor, amelyet – számomra – a leendő sportminiszter nyitott. Hoványi Péter jegyzete.

Az elnevezést akkor az indokolhatta, hogy megtalálták a legalkalmasabb, ám diplomát még nem szerzett embert egy fontos posztra, mégis: a cím nem érzékeltette az illető nélkülözhetetlenségét. Ugyanez a véleményem az államigazgatás legfőbb bástyáiról is. A titulusügyi pál­mát a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és a Miniszterelnökséget vezető miniszter viszi. Nem hiszem, hogy lenne, aki kétségbe vonná ezen posztok fontosságát, csakhogy az elnevezések tükrében már-már komolytalannak tűnhetnek.

Indokolt lenne egy Titulus­ügyi Minisztérium felállítása, ahol – a munka mennyisége miatt – busásan meg kellene fizetni a szóismét­lések elkerüléséért felelős ál­lamtitkárt. Úgy kell az új szerv, mint egy falat kenyér, hogy ne csak a kelekótya elnevezé­sek, de az értékeik alapján ítélhessük meg az olyanokat, mint a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Erdély táj­egységének megvalósításáért, valamint a szabadtéri múzeu­mok és tájházak szakmai meg­újításáért felelős miniszte­ri biztos, vagy az egyedüli társelnök.

Hoványi Péter
hirdetés