Lefőzték a mezőnyt a katasztrófavédők

Lefőzték a mezőnyt a katasztrófavédők
Lefőzték a mezőnyt a katasztrófavédők - © Fotó: katasztrófavédelem
Nyírbogdány – Szombaton, a nyírbogdányi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók közösen neveztek a település majálisán a főzőversenyre, ahol 16 csapat közül a második legjobb étellel kápráztatták el a zsűrit.

Már korán reggel kint voltak a csapatok Nyírbogdányban, a Székely Elek Művelődési Ház udvarán, ahol a település majálisán 16 csapat nevezett az idén a főzőversenyre.

A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság „B” szolgálati csoportja a Nyírbogdányi Önkéntes Tűzoltókkal közösen hatalmas méretű üstben babgulyást készítettek.

A tűzoltóhagyományokkal megáldott ízletes étel a zsűrinek is elnyerte a tetszését, így a közös munkával elkészült gulyás a második legjobb lett az idei megmérettetésen.

A tűzoltók sátrában egyébként folyamatos volt a vendéglátás, reggeltől sültszalonnát és kolbászt kínáltak a hozzájuk érkezőknek. A vendéglátó Nyírbogdányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, Fegyver Tamás idén, április elején úgynevezett III-as kategóriájú együttműködést kötött a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnoksággal.

Így a közös programok mellett a beavatkozásnál is együtt dolgoznak a tűzoltók, az egyesület a háromezer fős település, valamint Székely-Őzetanya mentő-tűzvédelmét látja el, illetve közreműködik a hivatásos egységek beavatkozásánál.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés