Léggömbökre vadásztak, rendőrségi kocsiba ültek

Több mint ötszáz lapcsánka fogyott el
Több mint ötszáz lapcsánka fogyott el - © Fotó: iskola
Döge – Hagyomány, hogy egyszerre rendezik meg a madarak, a fák és a gyerekek napját a dögei Ölbey Irén Általános iskolában.

A tanév végi, egész napos program során s diákoknak kékre festett, az udvari részen elrejtett diókat (képzeletbeli vízcseppeket) kellett megtalálniuk, amelyekért jutalom járt. Azt követően az osztályok bemutatták a kreatív „újrapapír” termékeiket, illetve az újrahasznosított hulladékokból készült ruhadarabokat. A délelőtt folyamán tűzoltóautóba, mentőbe, rendőrségi helyszínelő kocsiba is beülhettek.

A Honvédsuli sátránál léggömbvadászaton vehettek részt. A sportot kedvelőknek ping-pong és kispályás fociverseny volt, és sokan kipróbálták az arcfestők standját is. A kisebbségi önkormányzat minden gyermeket és nevelőt megajándékozott egy-egy jégkrémmel, míg a diákönkormányzattól ebédre hot-dogot kaptak a résztvevők. A szülői munkaközösség tagjai tejfölös hagymás, frissen sütött lapcsánkájából több mint félezer darab is elfogyott. A versenyek értékelése után a legjobban teljesítő osztályok csokitortát kaptak. A kitűnő hangulatot fokozta a két hatalmas ugrálóvár.

– KM –
hirdetés