Legjobb a legjobbak között

Sasha, Digweed, Oakenfold, Tiesto, Cox és társaik. Verseny a világ legjobb lemezlovásza címért. Kilencedik éve. Round nine.

Az elektronikus zenei szférában létezik egy nagyon rangos angol magazin, a DjMag, ami minden évben meghirdeti top 100-as listáját a lemezlovászok között. Idén sincs ez másként, világszerte harcolnak az első pozícióért, immáron kilencedik esztendeje.
A verseny jól kinőtte magát, a 2005-ös listára 147 országból, harmincezer diszkzsoké indult, de persze akkor is, mint mindig, csak egy maradhat.
1997-ben még postai úton, nagyjából hétszázan szavaztak, Carl Cox győzedelmeskedett, az azt követő években pedig online lehetett voksolni a legeslegjobbak közötti legeslegjobbra, lényegesen több relevanciával. 1998-ban Paul Oakenfold volt a befutó, két évre rá, az akkor még csak szárnyait bontogató hollandus, Tiesto nyert. Az ezredfordulón Sasha diadalmaskodott, 2001-ben John Digweed futott be elsőként.
2002, 2003 és 2004 ismét Tiesto uralkodását hozta, tavaly Paul van Dyk csente el tőle koronát. Az idei verseny kimenetele egyelőre kérdéses, de lehull a lepel hamarosan.
hirdetés