Sport

2015.05.26. 14:35

Triplán aranyos kiszálló az ifjúsági korosztályból

Nyírbátor - A nyírbátori asztaliteniszező, Majoros Bence elképesztő mérlege: mindhárom versenyszámban országos bajnok lett.

Nyírbátor - A nyírbátori asztaliteniszező, Majoros Bence elképesztő mérlege: mindhárom versenyszámban országos bajnok lett.Majoros Bence a honi mezőnyben elbúcsúzott az ifjúsági korosztálytól. Három bajnoki címmel! A Nyírbátori ASE versenyzője a pünkösd hétvégi országos bajnokságon nem talált legyőzőre egyesben, fiú és vegyes párosban sem, így aztán száz százalékos mérleggel zárta a legrangosabb és legfontosabb viadalt. Na, ez tényleg nem pünkösdi királyság!

Egyesben a negyeddöntőben – amikor a nagy riválisnak tartott Bruckner Máté is elszállt – rezgett a léc, de 0:2-ről sikerült fordítani a soproni Bőhm Gábor ellen, előtte és utána is végig menetelt Bence. Párosban (a BVSC-s Bruckner Mátéval oldalán) az utolsó két meccsen, vegyes párosban (a kecskeméti Imre Leilával) csak a döntőben vesztett szetteket, vagyis mindhárom versenyszámban teljesen egyértelmű győzelmeket aratott, jelezve, hogy végképp a felnőttek között a helye. Persze, lesz még ifiversenye is Majorosnak, a nyári pozsonyi Európa-bajnokságon tehető még emlékezetesebbé ez az időszak.

A többi megyebeli indulóról szólva: a nyírbátori Molnár Dávid és Szeles Balázs javára válik, hogy az ifik között is felkerültek a főtáblára, előbbi saját korosztályában, a serdülőben a nyolc közé jutott. A még jövőre is újonckorú nyíregyházi Laskai Írisz mindkét korcsoportban kiharcolta a főtáblás szereplés jogát, ott azonban rendre korosztályos válogatott versenyzőkbe botlott.

A teljes eredménylista elolvasható a Kelet-Magyarország 2015. május 27-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!