LEGO: játékosan oktatnák a nyíregyházi fiatalokat

A belgiumi aláírás utáni pillanat
A belgiumi aláírás utáni pillanat - © Fotó: Kósáné dr. Bilanics Ágnes
Nyíregyháza – A LEGO Education Innovációs Stúdió létrehozásáról kötött megállapodást a Nyíregyházi Egyetem.

A Nyíregyházi Egyetem és a LEGO Education International együttműködési megállapodást írt alá a napokban Belgiumban. A megállapodás alapján a közeljövőben a LEGO Education International a közép-kelet európai térségben elsőként a Nyíregyházi Egyetemen hoz létre – egy úgynevezett – innovációs stúdiót.

Közösségi helyként

– A stúdió célja, hogy megismertesse a leendő és a gyakorló tanítókat, tanárokat a LEGO eszközök oktatási, tehetségfejlesztő célú alkalmazásában rejlő lehetőségekkel. Közösségi helyként is funkcionál majd ez a központ, amely hallgatók, tanárok, diákok és szülők számára kelti életre a sokszor könyvszagú természettudományos ismereteket. A LEGO eszközök szé­leskörű felhasználási módra alkalmasak, az oktatásban jól használhatóak általános tantárgyak, mint például a matematika, a természettudományos alapismeretek, a szövegértés, a történetmesélés, a robotika vagy éppen az informatika oktatásának kiegészítéseként, hatékonyabbá tételéhez. A megállapodás egyik célja a LEGO Education taneszközök pedagógiai értékének országos szintű átadása, megismertetése a pedagógusokkal. A módszertan átadásával elősegítjük a modern pedagógia kultúrájának kialakítását, a résztvevők digitális és módszertani fejlesztését egyaránt – fogalmazott az aláíráskor Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora.

Kósáné dr. Bilanics Ágnes, az egyetem gazdálkodástudományi intézetének igazgatója lapunknak hozzátette: a most létrejött megállapodásnak köszönhetően új, a jövőbe mutató utakat nyit meg a LEGO Education Innovációs Stúdió a pedagógus társadalom számára.

– A városban működik a LEGO magyarországi gyára, amely más területeken is szorosan együttműködik az egyetemünkkel. Az együttműködési megállapodás aláírása alkalmával, a hatékony tudásmegosztás érdekében a Nyíregyházi Egyetem delegációjának tagjaként ellátogattunk és részt vettünk a belgiumi Hogeschool PXL Tanárképző Főiskolán szervezett nemzetközi oktatási workshopon és módszertani bemutatón Hasselnban – mondta Kósáné dr. Bilanics Ágnes.

KM
hirdetés