LEGO-kaland az iskolapadban

A megállapodás ünnepélyes pillanata Egerben
A megállapodás ünnepélyes pillanata Egerben - © Fotó: Egyetem
Nyíregyháza – Az algoritmikus gondolkodás, a médiatudatosság és a digitális kompetenciák érdekében szerdán megtörtént az első lépés afelé, hogy a LEGO hazánkban is része lehessen az általános iskolai tanóráknak. November 8-án ugyanis együttműködési megállapodást írt alá az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) és a Nyíregyházi Egyetem (NYE) rektora.

Kutatómunka előzte meg

Az egri líceumban most megpecsételt munkakapcsolat egy hosszas kutatómunka eredménye, mivel tíz éve dolgoznak azon az EKE kutatói, hogyan lehetne bevinni az osztályterembe a személyes környezetet. Erre a legalkalmasabbnak a virtuális térben történő feladatmegoldást is ösztönző LEGO Education programcsomagja bizonyult, amelyre az egri felsőoktatási intézményben már egy 30 órás pedagógus-továbbképzési tanfolyamot is sikerült akkreditáltatni általános és középiskolás pedagógusok számára.

A dr. Liptai Kálmánnak és Vassné dr. Figula Erikának, a két – egymással régóta kiváló kapcsolatot ápoló – intézmény rektorainak a kézje­gyével ellátott megállapodás immár két harmincórás pedagógus-továbbképzés létrejöttét szentesíti, mivel az elkövetkező években az Eszterházy Károly Egyetem által akkreditált képzéseket Nyíregyházán is továbbadják .

Mindez azért is lényeges, mert, ahogy az Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora is hangsúlyozta, Nyíregyháza önmagában is egy LEGO-város. Az országban sehol másutt nincs gyára a LEGO Csoportnak, kizárólag a szabolcsi megyeszékhelyen.

KM
hirdetés