Legördült a színház függönye

Legördült a színház függönye
Szombaton és vasárnap lezárja az idei színházi évadot a társulat.  Legördült a színház függönye 2006.06.02. video video video

Túl a 25. színházi évadon elégedett lehet a Móricz Zsigmond Színház társulata – mondta a pénteki társulati ülésen Tasnádi Csaba, a színház igazgatója.

Olykor persze azt tapasztalják, hogy az évad során a színházi szakma jonbban szerette a társulatot, mint helyben a nézők, de egy kicsit mindig a közönség ízlése előtt kell haladnia a művész embernek.

Az, hogy mekkora lehet ez a lépés, csak a folyamatos kapcsolatban derül ki. Talán ezért is lesz a következő évad műsorterve egy kicsit közönség-barátibb jellegű. Annál is inkább, mert az elmúlt szezonban százhúszezer néző figyelme éltette a társulatot.

A szakmai sikert jelzi, hogy az idei POSZT-on (Pécsi Országos Színházi Találkozó) az Esztrádsokk című előadással szerepel a társulat. Az évad ősbemutatójából (Rovarok) 3D-s filmet forgatnak. A színház szakmai presztizsét jelzi az is, hogy kilenc pályázatuk volt sikeres a Nemzeti Kulturális Alapnál.

Az évadzáró társulati ülésen a hagyományoknak megfelelően nívódíjakat és jutalmakat adtak át, illetve a társulat titkos szavazata alapján Gerle Andrea megkapta a Móricz-gyűrűt.

– Nagy István Attila –
hirdetés