„Legyél Te is Arany-kezű!”

Főszerepben az ifjú tehetségek: műsorral készültek a diákok az ünnepélyes alkalomra
Főszerepben az ifjú tehetségek: műsorral készültek a diákok az ünnepélyes alkalomra - © Fotó: iskola
Penészlek – Minden gyermekben ott van a tehetség – vallja a penészleki iskola tantestülete.

Hivatalosan is tehetségponttá nyilvánította az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézményét a napokban a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács, illetve a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége.

– Ez a rangos minősítés nem csak a helyi iskola számára fontos, hanem a községünk életében is jelentős mérföldkő, mivel országosan is jó hírét viszi a településnek. Penészlek neve azok számára is ismerős lesz, akik egyébként nem hallanának rólunk – mondta el a napokban tartott sajtótájékoztatón Klenik Sándorné, a község polgármestere, hozzátéve: okkal választották szlogenként az „Együtt – Egymásért” jelmondatot, mivel minden közösen elért siker Penészlek fejlődését segíti elő.

A penészleki tagintézmény évente 120-150 pályázatot nyújt be térségi, megyei, országos, illetve nemzetközi kiírásokra reagálva.

Rímfaragó „varázskezek”

– Számos nagyobb versenyt, rendezvényt szerveztünk az elmúlt (tan)években a tankerület, illetve a helyi önkormányzat támogatásával – összegezte a tényeket Hajdu Henrietta tagintézmény-vezető, akitől azt is megtudtuk: az idén két versenyre jelentkezhettek (és jelentkeztek is!) a diákok: a Varázskezek elnevezésű megyei versíró-rímfaragó versenyben 2-8. osztályos tanulók mérhetik össze „faragó” tehetségüket, a „Legyél Te is Arany-kezű!” országos versillusztráló versenyen felső tagozatos diákok indulhattak.

A megyei versíró versenyre a beugró feladat: 3 szócsoport adott szavaival kell verset írniuk a tanulóknak. Az országos versenyre Arany János Erdély című művét kell illusztrálniuk a fiataloknak.

Hajdu Henrietta kiemelte: tehetségpontként immár nem csak a helyi gyermekek eredményes részvételét segíthetik elő a különféle versenyeken, hanem más, országos intézmények fiataljait és pedagógusait is elláthatják hasznos tanácsokkal. – A penészleki nevelőtestület legfontosabb hitvallása: „Minden gyermekben ott van a tehetség, csak fel kell fedeznünk!” – tette hozzá a tagintézmény-vezető. PI

Versenyinfók

A megyei verseny időpontja: március 26., 13 óra (eredményhirdetéssel és jutalomosztással zárul).

Az országos rajzversenyre a rajzoknak március 26-ig kell beérkezniük, eredményhirdetés: április 5., 10 óra.

Díjak: I. helyezett: 100.000 Ft, II. helyezett: 50.000 Ft, III. helyezett: 25.000 Ft.

A versenyek fővédnökei (akik jelen voltak a sajtótájékoztatón is): Klenik Sándorné polgármester, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, valamint Pesti Béla László, a Mátészalkai Tankerületi Központ igazgatója.

Címkék: ,hirdetés