Kisvárda hírei

2013.06.18. 10:13

Fedezzük fel a csodálatos Erdélyt!

Pap, Nyírlövő - Életre szóló élménnyel gazdagodtunk, mi a Kölcsey Ferenc Általános Iskola papi és nyírlövői 7. osztályos tanulói június 3-6. között.

Pap, Nyírlövő - Életre szóló élménnyel gazdagodtunk, mi a Kölcsey Ferenc Általános Iskola papi és nyírlövői 7. osztályos tanulói június 3-6. között.

A tanulmányi kirándulást a „Határtalanul” pályázat sikeres elnyerése tette lehetővé. A szállásunk Gernyeszegen, Korondon és Nagyenyeden volt, így erdélyi körutunk során minden történelmi, irodalmi, népművészeti, természeti kincseit megismerhettük a környező településeknek. Találkoztunk székely iskolásokkal, és megismertük egymás népdalait, néptáncait, miközben nagyon jól éreztük magunkat.

Mély benyomást tett ránk Kolozsvár és a Házsongárdi temető, ahol tisztelettel hajtottunk fejet a magyar nemzet nagyjai előtt. A Nemzeti Összetartozás Napját Marosvásárhelyen a Kultúrpalotában ünnepeltük. A gyönyörű szecessziós épületben felemelő pillanatokat élhettünk át.Petőfi, Vasvári, Tamási Áron, a Telekiek, Bethlenek, Báthoryak, Bolyaiak emberi nagysága előtt tisztelegtünk versekkel, megemlékezésekkel, koszorúkkal.

Szováta fürdőhelye, Parajd sóbányája, Korond, Toroczkó, Kalotaszeg népművészete magával ragadott bennünket, mert ennyi szépséget még nem láttunk. Az autóbuszban történelmi vetélkedő keretében adtunk számot a tanultakról. A következő hét záró foglalkozásain dolgozzuk fel és mutatjuk be az élményeket, a látottakat az iskola tanulóinak, pedagógusainak és a szülőknek.

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola tanulói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!