Kiállás Bán Teodóra mellett

2020.03.04. 12:41

Tiltakozik a főváros döntése miatt a Szabadtéri Színházak Szövetsége

Tiltakozik a fővárosi önkormányzatnak a Szabad Tér Színház Kft. vezetői pályázata kapcsán hozott döntése ellen a Szabadtéri Színházak Szövetsége – közölte a szervezet elnöke.

Pócza Zoltán közleményében felidézte, hogy még az ősszel döntés nélkül új pályázatot írt ki a főváros, miközben a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.-t 16 éve vezető Bán Teodóra érvényes és a szakmai kuratórium által támogatott pályázatot adott be, amelyet a szakmai bizottság minden tagja pártállástól függetlenül támogatott.

A fővárosi közgyűlés ennek ellenére – a pályázatban meg nem hirdetett módon – kettős vezetést fogadott el – kifogásolta Pócza Zoltán.

A szövetség arra kéri a fővárosi közgyűlést, hogy a szakmai javaslatokat figyelmen kívül hagyó, álláspontjuk szerint jogszerűtlen döntését vonja vissza, és a szakmai kuratórium döntését elfogadó határozatot hozzon

- fűzte hozzá.

Bán Teodóra beszédet mond a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál megnyitóján a budapesti Akvárium Klubban 2019. október 4-én
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Jelezte: a szövetség tagszínházai örömmel fogadták már a tavalyi évben is azt a helyzetet, hogy a kulturális TAO kivezetése után tisztább, átláthatóbb és tervezhetőbb módon juthattak pénzügyi forrásokhoz.

Hozzátette: nagyra értékelik a Lázár Ervin Programot, az annak révén megvalósítható gyermekszínházi program-lehetőségeket.

Köszönetüket fejezik ki a kulturális államtitkárságnak azért, hogy az idei évre az előadó-művészeti többlettámogatási rendszer 31 témája között a szabadtéri színházak számára létrehozott kiegészítő működési támogatási és a szabadtéri játszóhelyek felújítását célzó pályázatok is szerepelnek – áll a Szabadtéri Színházak Szövetsége által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában