Legyen ez a helyes út kezdete

Dyricus Simms-Edwards és társai talán már tudják, hogy mi a helyes irány
Dyricus Simms-Edwards és társai talán már tudják, hogy mi a helyes irány - © Fotó: Vas Népe
Nyíregyháza – A körmendi vereség után mibe kapaszkodnia a csütörtökön a Paksot fogadó Marso-NYKK-nak.

Vereség után aligha fognak örömtüzeket gyújtani a Marso-NYKK-nál, ettől még az élvonalbeli férficsapat háza táján megállapíthatják, hogy jót tesz a társaságnak a Dél-nyugat dunántúli levegő. A csapat egy hónappal ezelőtti, eddigi egyetlen győzelme Zalaegerszegen született, az eddigi tízből a legszorosabb vereséget, nyolc pontosat szombaton Körmenden „érte el” az NYKK.

Az alapszakasz első köre ezzel a mérkőzéssel zárult, a tizenegyből kilencszer idegenben fellépő sereghajtó nyíregyháziak számára az esélyesebb, nemzetközi porondon is érintett ellenfél otthonában vívott szoros mérkőzés (88–80) egyfajta sikerélményt jelent.

– A hétközi egyeztetések során kiderült, hogy a jelenlegi helyzetünket és a meglévő problémákat illetően a csapat tagjai nyolcvan százalékban azon a véleményen vannak, mint én – kezdte a legutóbbi mérkőzéssel kapcsolatos eszmefuttatását Horváth Imre, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Rengeteget videóztunk és beszélgettünk az elmúlt hetekben, itt az ideje, hogy a tettek mezéjére lépjünk! Eddig az volt a tapasztalat, hogy a felmerülő problémákat megoldottuk, majd újabbak kerültek elő, aztán, amikor arra is megtaláltuk a gyógyírt, felszínre tört a korábban már megoldott gond. Ezért is döntöttem úgy, hogy egyszerűsítünk a játékunkon és a taktikánkon, de sokáig ez sem vezetett az eredményre. Gyakran példálózok a korábbi nyíregyházi edzői korszakommal, és tény: a 2006/2007-es szezonban jóval szélesebb volt a taktikai repertoárunk, mint most, mégis a bővebb tárból százalékosan több mindent tudtunk alkalmazni, mint most a kevesebből. Hogy ennek mi lehet az oka, azt hosszasan lehetne sorolni, de bizonyára az is ide tartozik, hogy miként változott a csapat játékosállománya az elmúlt években. A lényeg, a zalaegerszegi győzelem után is azt mondtam, amit most, hogy merem remélni: arra az útra léptünk, amely most már felfelé vezet. Javult a teljesítményünk, lehet, hogy a stílusváltás miatt, és kikapni sosem jó, de mégis jobb érzésünk lehetett, mint a Falco elleni vagy a kaposvári huszonnégy pontos fiaskók alkalmával.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarország 2013. december 10-i számában.)
hirdetés