Legyen más a holnap!

Ramocsaháza – A roma lakosságot sokan igyekszenek megosztani és a saját politikai céljaikra felhasználni, s ez vonatkozik olyan roma vezetőkre is, akik mögött nincs társadalmi bázis, nem élvezik a romák többségének bizalmát – írja olvasónk.

Fontos lenne, hogy a megyei és az országos roma vezetők minél több információt osszanak meg velünk, helyi vezetőkkel is. Elengedhetetlen az is, hogy jelenlegi formájában megmaradjon a roma önkormányzati rendszer, ami tulajdonképpen az egyetlen és utolsó valóságos politikai eszköze a magyarországi cigányságnak. Úgy gondolom, hogy a politizálásban nagy szerepe van a közösségért érzett felelősségnek és elkötelezettségnek. Meggyőződésem, hogy az egész magyar társadalomnak jól felfogott érdeke, hogy a munkanélküliek, a fiatalok, a cigányok és nem cigányok sorsa másképpen alakuljon, vagyis más legyen a holnap.

– Balogh Gyula, roma önkormányzat elnöke, Ramocsaháza –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés