Legyen megyénkbeli az idei KlímaSztár!

Tegyünk a klímáért, tegyünk a jövő generációjáért!
Tegyünk a klímáért, tegyünk a jövő generációjáért!
Nyíregyháza – A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség 2017-ben ismét mintaértékű helyi válaszokat keres a klímaváltozás problémájára.

Az idén negyedszer meghirdetett KlímaSztár-felhívás középpontjában ezúttal a közösségi szerepvállalás áll: olyan példákat keresünk, ahol az éghajlatváltozás káros hatásainak fékezéséért, mérsékléséért folytatott küzdelemben a helyi közösség is jelentős szerepet vállalt. Programunkban a legjobb helyi – önkormányzatok közreműködésével megvalósított – projekteket, tevékenységeket díjazzuk és népszerűsítjük – tájékoztatta lapunkat Ilyés Tímea, a szövetség ügyvezető testületének tagja.

– A jelentkezőktől a környezeti fenntarthatóságot szolgáló fejlesztések, projektek bemutatását várjuk, mint például az energiafelhasználás csökkentéséhez, helyi, megújuló energiaforrások hatékony felhasználásához kapcsolódó fejlesztések, gyalogos, kerékpáros, tömegközlekedési rendszerek fejlesztése, helyi termékeket, termelőket előnyben részesítő tevékenységek. Április 14-éig bármely hazai települési önkormányzat vagy közösség jelentkezhet az eghajlatvedelmiszovetseg.hu honlapon található kérdőív kitöltésével, a nyertesek oklevelet és egy, a felhívás eszmeiségét tükröző művészeti alkotást kapnak, emellett részt vehetnek a 2018-as európai megmérettetésen – részletezte a KlímaSztár 2017-tel kapcsolatos tudnivalókat Ilyés Tímea, hozzátéve: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei jelentkezők pályázatuk benyújtásához segítséget kaphatnak az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesülettől. Az érdeklődők az ilyest@e-misszio.hu e-mail-címen vagy a 30/495-0425-ös telefonszámon kaphatnak további információt.

KM
hirdetés