Legyőzött pécsi légió: fel a döntőre

A magyar bajnoki elődöntőben Mokánszki Máté(38) a Pécs macedón és nigériai légiósaival küzd
A magyar bajnoki elődöntőben Mokánszki Máté(38) a Pécs macedón és nigériai légiósaival küzd - © Fotó: kosarsport.hu
Nyíregyháza – Huszonegy pontos előnyről csaknem vesztett a Nyíregyházi Sportcentrum, de az utolsó dobással bejutottak a szombati fináléba a junior fiú kosarasok.

Továbbra sem értjük, miként szolgálja a magyar kosárlabda ügyét, hogy egy juniorcsapatban négy légiós is helyet kaphat. De ha már így alakult, annál édesebb a Nyíregyházi Sportcentrum sikere, amit a légiósok hadát bevető pécsi U18-as csapat ellen aratott a debreceni nyolcas finálé elődöntőjében.

Az extázisban játszó, nagyszünetig 23 pontig és tíz lepattanóig jutó Fazekas Csaba vezérletével az NYSC térfélcserekor 18 pontos különbséggel vezetett, ami a harmadik negyed elejére huszonegyre nőtt. Ekkor nagyon megállt a támadójáték, a Pécs felzárkózott, majd fordított. Demeter Ádám a legjobbkorra időzítette egyetlen tripláját, amivel megint vezettek a nyíregyháziak (60–58), de a Pécs szintén hármassal fordított, és 60–61-nél 17 másodperce maradt a sportcentrumosoknak. Az ellenfél soraiból mindenki Fazekastól várta a befejezést, ezt kihasználva ő remekül megjátszotta a palánk alatt Bolden Immanuelt, és a 16 éves center győztes gólt dobott.

Jöhet a döntő döntője, szombaton 15 órakor a soproniak ellen.

Juniorbajnokság: fiú országos döntő, Debrecen

Elődöntő

Nyíregyházi Sportcentrum–KA Pécs 62–61 (19–17, 24–8, 9–18, 10–18)

NYSC KA: Vaskó 9/3, Demeter Á. 3/3, Fazekas Cs. 31/18, Mokánszki 12/3, Bolden 4. Csere: Farkas D. 3, Pollák, Sitku M. Edző: Pethő Ákos.
hirdetés