Legyőzte a Dunaferrt a DKSE!

Legyőzte a Dunaferrt a DKSE!

Debrecen – Visszakaphatták a múlt héten kissé talán elveszített hitet a DKSE-Airport Debrecen játékosai szerda este – ez volt ugyanis a Dunaferr elleni, rangadónak mondható bajnoki mérkőzés tétje Kovács Mihály vezetőedző szerint.
.  Video

Mint a szakember a meccs előtt a Naplónak elmondta, a PLER elleni szombati vereség megrendítette csapatát, s az önbizalom visszaszerzése szempontjából is fontos volt a dunaújvárosiak elleni összecsapás. A szerdai, jó iramú találkozó visszaadhatta a hitet a DKSE tagjainak, hiszen 31–26-ra nyertek a tabella harmadik helyén álló Dunaferr ellen.

A mérkőzést a hazaiak kezdték, s miután mindkét oldalon találat nélkül végződtek az első támadások, a második percben Frey szerzett vezetést. A Dunaferr csak az ötödik minutumban egyenlített; a csapatok keményen, határozottan védekeztek.

A következő pillanatokban a vendégek szekere lódult meg jobban, második, majd harmadik találatukat is feljegyezhették, a DKSE mindössze a kilencedik percben volt ismét eredményes. Egy perc múlva azonban újfent egyenlő volt az állás, majd a Debrecen magához ragadta a vezetést. Djordjevics remek védésekkel vetette észre magát, Gúnya indításból lőtt gólt, míg Rédei gólerős játékával tűnt ki.

Az első félidő végére már öt gól volt Freyék előnye, ám a szünet előtti hajrá a Dunaferrnek sikerült jobban, a tízpercnyi pihenő előtt 14–11-et mutatott az eredményjelző.

A második játékrész nem indult jól a cívisvárosiak szempontjából: Törő két gyors góllal tovább faragta a dunaújvárosiak lemaradását, majd kettős emberhátrányba került a DKSE. A vendégek egyenlítettek a harmincnegyedik percre, aztán a Debrecen újra erőre kapott – immár teljes létszámban –, és kétgólos előnyt harcolt ki.

A negyvenedik perc körül kisebb rövidzárlat jellemezte a hazai gárda játékát, több helyzetet elrontottak – szerencséjükre a Dunaferr is hibázott –, ám gyorsan túllendültek a pillanatnyi zavaron, és a második félidő középső részében folyamatosan tartották két-három gólos fórjukat. A mérkőzés utolsó perceiben a debreceniek tovább növelték a különbséget, s immár nem volt kétséges, hogy sikerül begyűjteniük a győzelemért járó két pontot.

A bajnokságban most néhány hét szünet következik a DKSE játékosai számára; legközelebb december 3-án gyarapíthatják pontjaikat. Addig viszont még több feladat vár rájuk: jövő hét elején a Magyar Kupában kell kiharcolniuk a továbbjutást a Sárospatak otthonában, november 22-én és 23-án pedig az EHF-kupában szerepelnek.

Mesterszemmel

Kovács Mihály: Nagyon örülünk annak, hogy legyőztük a jó erőkből álló Dunaferrt. Látszott, hogy nagyon akarnak a fiúk, a védekezés remekül működött. Sajnos a támadójátékban hullámzó volt a teljesítményünk, különösen az első félidő végén és a második játékrész közepén volt egy-egy olyan szakasz, amikor nagyobb különbséget alakíthattunk volna ki, de sajnos nem tudtuk átjátszani a kapust. Szerencsére azonban ki tudtunk lábalni a hullámvölgyből.

 Kolics János: A helyzetkihasználásunk gyenge volt, a lerohanásokra nem rendeződtünk vissza idejében. Egyedül Mikler teljesítményével vagyok elégedett.

A tények

DKSE-Airport Debrecen–Dunaferr SE 31–26 (14–11) Debrecen, 700 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy. DKSE: Djordjevics – Gúnya 4/1, Rédei 9, Frey T. 6/1, Visnyevszki, Kelecsevics 2, Pálos 3. Cserék: Lókodi 4/2, Farkasovszky 2/2, Juhász K. 1, Csikós, Ambrus, Mezei R. Edző: Kovács Mihály. Dunaferr: Mikler – Bakos D., Szalafai 5, Grebenár 3, Kemény, Zubai Sz. 3, Törő 7/1. Cserék: Stochl (kapus), Zubai G. 2, Bajusz 3, Bagarics 2, Ancsin, Sándor Á. 1, Miss. Edző: Kolics János. Az eredmény alakulása: 5. perc: 1–1, 10. perc: 3–3, 15. perc: 8–5, 20. perc: 11–7, 25. perc: 11–8, 35. perc: 16–15, 40. perc: 19–17, 45. perc: 20–18, 50. perc: 23–19, 55. perc: 25–22. Kiállítások: 10, illetve 8 perc. Piros lap: Kelecsevics az 50. percben (a harmadik kétperces kiállításáért). Hétméteresek: 9/6, illetve 2/1.

Címkék: , ,


További hírek a haon-sportoldal kategóriából


hirdetés