Leharapták egy igazoltató rendőr hüvelykujját Ukrajnában

Ukrajna Zaporizzsja megyéjében egy orosz állampolgárságú járművezető leharapta a jogosítványát bevonni akaró rendőr hüvelykujját – adta hírül az ukrán Fakti (Tények) című országos napilap.

A 32 éves rendőr egy közlekedési szabálysértés miatt állított meg egy orosz rendszámmal közlekedő Lexust. Annak vezetője a vád hallatán az orosz biztonsági erők igazolványával kezdett hadonászni a rendőr orra előtt, majd megpróbálta kitépni annak kezéből a jogosítványát.

A vezetői engedélyért vívott harc dulakodássá fajult, minek során a vétkes járművezető a fogait is bevetette, és egyetlen állkapocsmozdulattal leharapta a rendőr jobb hüvelykjének második ujjpercét. Az ukrán közlekedési rendőrt súlyos vérzéssel szállították kórházba, ahol megállapították, hogy a leharapott falatot már lehetetlen visszavarrni.

Nem volt ittas a sofőr

Az előzetes vizsgálati eredmények szerint egyikük vérében sem találtak alkoholt. Röviddel az országúti affért követően egyébként a jogosítványát szó szerint foggal-körömmel védő járművezetőt is kórházba kellett szállítani, mert szokatlan étvágyán túl szívpanaszai is támadtak.

– Palkó István, Ukrajna/Kárpátalja –
hirdetés